Helyi közélet

2010.07.30. 11:45

Miskolci Szocialisták: "A dilettáns főjegyző politikai akciója"

<p><em>A Miskolci Szocialisták megdöbbenve értesültek arról, hogy dr. Kovács János megyei főjegyző – jóval a törvényben rögzített határidőn túl – csak csütörtökön végzett a miskolci önkormányzati választókörzetek végleges felosztásával</em> - a Miskolci Szocialisták sajtóközleménye.</p>

Főjegyző úr ezzel is bizonyította, hogy bírálataink jogosak munkájával kapcsolatosan, ténykedését a totális dilettantizmus jellemzi. Továbbra is tiltakozunk a választókerületek felosztása ellen, amely nélkülöz minden szakmaiságot, s melyben sem a választókerületek létszámarányát, sem pedig Miskolc földrajzi adottságait nem vette figyelembe.

Tiltakozunk a választókerületek politikai indíttatású felosztása ellen is: a megyei főjegyző ugyanis törvényellenesen, dr. Zsiga Marcell fideszes országgyűlési képviselővel közösen alakította ki a választókerületek határait. Ezt a tényt a főjegyző úr egy korábbi nyilatkozatában el is ismerte.

Az elmúlt hetek történései Miskolcon is – csakúgy, mint a megye és az ország több településén – bebizonyították, hogy a Fidesz gátlástalanul igyekszik maga alá gyűrni politikai ellenfeleit. Teszi ezt a legtöbb esetben minden szakmai indokot nélkülöző, gyakran törvénysértő módon, s ezzel veszélyezteti a 20 éve kialakult magyar önkormányzatiságot.

- Miskolci Szocialisták -


Önkormányzati Választás 2010 | "Hátrányosan érintve"

eszak | 2010.07.29 17:09
Miskolc - Csütörtökön két miskolci szocialista képviselő, Bartha György és Szebeni Pétert tartott sajtótájékoztatót a miskolci választási körzetek átalakításáról...

Önkormányzati Választás 2010 | Lezárultak a szavazókörök

eszak | 2010.07.29 17:03
Miskolc - Csütörtök délután a megyei főjegyző jóváhagyta Miskolc szavazóköreinek kialakítását, az általa megállapított egyéni választókerületek szerint. Remélhetőleg hamarosan bárki számra elérhető lesz a www.valasztas.hu-n is.

Visszautasítja a feltételezést a megyei főjegyző

eszak | 2010.07.28 19:17
Miskolc - Káli Sándor, Miskolc polgármestere az őszi önkormányzati választáskor érvényes választókerületek átalakítását kifogásolva kérte a köztársasági elnököt halassza el a választások időpontját.

Önkormányzati választás 2010 | "Egyenes beszéd kell"

eszak | 2010.07.28 19:09
Miskolc - A választások előtt romokban heverő országról hallottunk, júniusban államcsőddel riogattak a kormánypárti képviselők, júliusban pedig Németországban már stabil országról beszélt a miniszterelnök – sorolta Gúr Nándor, az MSZP megyei elnöke, országgyűlési képviselő.

Önkormányzati Választás 2010 | A köztársasági elnök segítségét kéri Miskolc polgármestere

eszak | 2010.07.28 06:46
Miskolc - Káli Sándor szerint jogtalan politikai előnyre kívánnak szert tenni a körzethatárok "átrajzolásával".

Önkormányzati Választás 2010 | Törvényesség és arányosság

eszak | 2010.07.27 18:50
Miskolc - A Területi Választási Iroda vezetője állítja: mindenben törvény szerint járt el, semmi más nem befolyásolta. Korábban keddre egyeztetett beszélgetésünknek váratlanul újabb aktualitása lett...

Az önkormányzati választások elhalasztását kéri a miskolci polgármester

fuggetlen | 2010.07.27 17:56
Miskolc - Az önkormányzati választások elhalasztását kéri a köztársasági elnöktől Káli Sándor, Miskolc szocialista polgármestere.

A Fidesz reagálása Káli Sándor keddi bejelentésére

boon | 2010.07.27 17:35
Miskolc - Dr. Zsiga Marcell országgyűlési képviselő szerkesztőségünkhöz eljutatott sajtóközleményében reagált Káli Sándor polgármester kedden tartott sajtótájékoztatójára, melyen az őszi választások elhalasztását indítványozta.

Káli Sándor elhalasztaná a választásokat

boon | 2010.07.27 17:27
Miskolc - Miskolc polgármestere az októberi önkormányzati választások elhalasztását kéri a köztársasági elnöktől!

Önkormányzati választás 2010 | Melyik körzet meddig tart?

eszak | 2010.07.26 21:07
Miskolc - Erőfölényükkel visszaélve határozta meg dr. Kovács János megyei főjegyző és dr. Mihalecz Péter miskolci jegyző a megyeszékhely választókerületi határait – jelentette ki Fülöp Józsefné, a Magyar Kommunista Munkáspárt miskolci elnöke hétfői sajtótájékoztatóján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában