Helyi közélet

2010.07.28. 10:09

Miskolc.kukk

<p>Miskolc-Avastető - Elcsépelt gondolat az Avasi Kilátót Miskolc egyik jelképének tekinteni, mégis minden városi ellátogat oda időnként – általában jó időben.</p>

A következő képsor az esős városon tekint végig, bár tiszta időben gazdagabb a panoráma: látni lehet a Zemplént, valamint az Alacsony- és Magas Tátrát is.

A nézelődő fentről rálát például az épülő Városházára, megtekintheti a belvárosi építkezéseket, számlálhatja a toronydarukat. A kilátásból jelenleg sokat elvesz a Kilátót övező fák lombkoronája, melyeket időnkét megnyírnak. Maga a Kilátó épülete is koszos, romos, nem méltó jelképnek lenni ebben az állapotban. Az oda látogató turisták látják ugyan a rég nem üzemelő kávézó nyitva tartását, de fogyasztani nem tudnak semmit. Igazából a város látképe az, ami tényleg varázslatos, a hely, ahonnan szemlélhetjük, elszomorító. A Kilátó megérdemelne egy szép, új, színvonalas külsőt, hogy tényleg egyik jelképeként becsülhesse és őrizhesse Miskolc.

-ot-


Avasi Arborétum (örökzöldek) 2.

boon | 2010.07.23 11:17
Miskolc - Az Avasi arborétum örökzöldjeinek második, bemutató képsora hasonló gazdagságról és változatosságról árulkodik, mint az első.

Avasi arborétum (örökzöldek) 1.

boon | 2010.07.21 07:41
Miskolc - Mindenkinek érdemes ide betérni, aki kicsit is vonzódik a természet iránt.

Arborétum Miskolc közepén

boon | 2010.07.20 07:40
Miskolc - Az Avasi arborétum telepítése 1986-ban kezdődött el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában