Helyi közélet

2010.07.08. 13:50

Felsődobszára kerültek a Csongrád megyei rendőrök adományai

<p>Felsődobsza - Megérkezett Felsődobszára a Csongrád megyei rendőrök adománya.</p>

A megye összes kapitányságán egy hónapon keresztül működött lerakó hely, ahová a rendőrök és a civil dolgozók leadhatták a ruhaneműkből, tartós élelmiszerekből, használati tárgyakból álló adományaikat. Az összegyűlt csomagot szerdán szállították el az árvíz sújtotta településre - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Bene Klára polgármester személyesen vette át azokat az adományokat, amelyeket a Csongrád megyeiek ajánlottak fel az árvíz sújtotta településen élőknek. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság által szervezett gyűjtőakció első szállítmánya szerdán délután érkezett meg a borsodi községbe.

Csongrád megye valamennyi rendőrkapitányságán és határrendészeti kirendeltségén adománygyűjtő pontok jöttek létre, ahol a rendőrök mellett civilek is leadhatták csomagjaikat, hogy az általuk felajánlott tárgyakkal, eszközökkel segítsenek a katasztrófa sújtotta térségben élők helyzetén.

A Szegedi Rendőrkapitányság épülete elől indult teherautó célállomása Felsődobsza volt. Azért választották ki, mert a Csongrád megyei rendőrök által védett 12 település közül Felsődobsza volt a legveszélyeztetettebb, ahol a rendőrök két napon keresztül folyamatosan pakolták a homokzsákokat, hogy megvédjék a települést a Hernád áradásától.

A mintegy másfél tonnányi rakomány főleg ruhaneműből (több mint 1 tonna), valamint tartós élelmiszerből, takarókból, ágyneműből állt, de a felajánlások között vannak elektronikai cikkek és egyéb használati tárgyak is.

Az adományért a polgármester asszony köszönetét fejezte ki Csongrád megye lakosságának.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában