Helyi közélet

2010.06.06. 18:18

Négyszáz rendőr parancsnoka

<p>Sajópetri - Vezetőnek nem születni, vezetővé válni kell.</p>

Mivel egyedül a Sajópetrin át vezető úton lehetett megközelíteni a megye keleti részét, vasárnap kiadatott a jelszó: minden áron meg kell védeni az utat! Ott jártunkkor szépen épült is a homokzsákfal a Sajó partján, volt rá ember elég: rendőrök töltötték, rakták a zsákokat arra a helyre, ahová mondták nekik. Az utánpótlásban sem volt hiány, ha elfogyott a homok, zsák, újabb adag érkezett.

„Bocsánat, nem tudják, mire számíthatunk?”, kérdezte munkatársunkat egy fiatalember. „Senki nem mond semmit, csak rakjuk itt a zsákokat egymásra, de még azt sem tudjuk, hogy jó helyen vannak-e, jól csináljuk-e”, tette hozzá. Sebtiben megcsöngettük Csont Csabát, az Ékövízig árvízvédelmi osztályvezetőjét, akitől megtudtuk: még legalább tíz centit emelkedni fog a Sajó. Emberünk megköszönte az infót, és kiadta az ide vonatkozó parancsokat „rendőreinek”, akik tüstént újabb sorral kezdték magasítani a homokzsákfalat. Aztán elmesélte: hajnalban érkezett önkéntesként Sajópetribe a barátjával és a barátnőjével.

Azóta még csak nem is találkozott sem polgármesterre, sem katasztrófa-védelmissel. Mindhárman lapátot ragadtak és töltögetni kezdték a zsákokat, aztán megjelent négyszáz rendőr, akik tőle érdeklődtek, mit is kell csinálni. Megmutatta nekik, elképzelése szerint hová kell lerakniuk a homokzsákokat – s ezzel egy csapásra informatikusként négyszáz rendőr parancsnokává vált, akik a nap hátra lévő részében tőle várták az iránymutatást.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában