Helyi közélet

2010.06.28. 14:10

Gátat szeretnének a sátoraljaújhelyiek a Ronyva mentén

<p>Sátoraljaújhely - Töltést építtetnének a Ronyva-patak városon áthaladó szakaszán a sátoraljaújhelyiek. Ehhez még nem tudják honnan lesz forrás, de a telektulajdonosok hozzájárulásainak beszerzését hamarosan megkezdik.</p>

Dankó Dénes, a zempléni város alpolgármestere a Független Hírügynökségnek elmondta: nagy a lakossági igény a gát megépítésére. Mint emlékezetes, a patak májusban és június elején több alkalommal is elöntötte a várost. A legsúlyosabb időszakban több mint hétszáz házat vett körbe az áradat és körülbelül ugyanennyi embernek kellett elhagynia az otthonát.

A helyi önkormányzat ezért fogott bele azokba a munkákba, amelyek a gátépítés előkészítéséhez elengedhetetlenek. Ezek közé tartozik az, hogy beszerezzék a hozzájárulásokat az érintett telektulajdonosoktól. Az alpolgármester hozzáfűzte: amennyiben lesz ilyen tartalmú pályázat, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatósággal közösen szeretnének beadni a támogatási igényt a töltésszakasz megépítésére. Az építkezés várható költségeit még nem tudják.

Dankó Dénes szerint az árvíz megelőzését szolgáló kezdeményezésük csakis akkor lehet sikeres, ha azzal együtt a zempléni Hegyközben a Ronyvába torkollóBózsva-pataknál is megkezdődnek a hasonló munkálatokat. Tudomása szerint ilyen elképzelés már született az utóbbi hetekben ugyancsak több árvizet megélt Pálházán és Mikóházán is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában