Helyi közélet

2010.04.08. 22:49

Választás 2010 | Pártok, célok, esélyek

<p>Miskolc - Milyen választási eredményre számít, és milyennel lenne elégedett? – hangzott egyik olvasónk kérdése a fórumunkon részt vevő listavezetőkhöz.</p>

Az LMP számára a parlamentbe kerülés a cél, jelezte Király Bálint, hozzátéve, 8-10 százalékra számítanak.

Az MDF szintén a 8 százalékot tartja reálisnak, Zsíros László véleménye szerint Bokros Lajos programja ezt lehetővé is teszi.

Az MSZDP az 5 százalékot tartja elérhető célnak, és mint Dancs Mihály fogalmazott azt, hogy a cigányság szavazatait ez a párt gyűjtse össze.

„Kompromisszumok nélküli kormányzásra készülünk.” – fogalmazott Pelczné dr. Gáll Ildikó (Fidesz-KDNP).

Gúr Nándor (MSZP) a választási győzelemmel lenne elégedett, de megjegyezte, hogy ezért sokat kell tenniük.

A Munkáspárt az 5 százalékkal kiegyezne, de reálisan szemlélve az esélyeket az 1 százalékkal is boldogok lennének, fejtette ki Budai Ferenc.

A Jobbik viszont győzni szeretne szögezte le Egyed Zsolt, majd ő is a realitásokat emlegetve a 35 százalékot nevezte meg elérhető célnak.

A MIÉP-es Soltész Imre megemlítette, hogy két helyen tudtak területi listát állítani. Helyi szinten 3-5 százalékra számítanak, de nem lehet tudni, hogy ez országos szinten mit jelent majd.

ÉM-HE


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában