Helyi közélet

2010.04.08. 22:48

Választás 2010 | "Munkát kell adni, nem segélyt!"

<p>Miskolc - A segélyezési rendszerrel kapcsolatos kérdés is érkezett olvasóinktól a listavezetőkhöz.</p>

Király Bálint (LMP) leszögezte: arra kell törekedni, hogy segély helyett munkabért kapjanak az emberek, de ehhez munkahelyeket kell teremteni.

Szepessy Zsolt (Összefogás Párt) röviden úgy válaszolt: „Munkahelyet mindenkinek, ne segélyt!”

Zsíros László (MDF) azt szorgalmazná, ha a segélyek valóban a gyerekekhez jutnának el. Ezt az egész napos iskola bevezetésével érnék el.

Dancs Mihály (MSZDP) azt hangsúlyozta, hogy értékteremtő munkahelyeket kell létrehozni, és az emberek számára megfelelő létbiztosságot.

Pelczné dr. Gáll Ildikó (Fidesz-KDNP) is azon a véleményen van, hogy munkahelyeket kell teremteni, nem pedig segélyeket osztani.

Gúr Nándor (MSZP) vázolta pártja elképzelését: a gyermek a család kincse, ne legyen a létfenntartás alanya. Ezért 3 gyerek után adókedvezménnyel támogatnák a családokat, de ehhez el kell érni, hogy minden családban legalább egy fő dolgozzon. Ha ez a versenyszférában nem lehetséges, akkor – színétől függetlenül – a kormányoknak kell anyagi forrást biztosítani. Mindezek mellett a családtámogatáson keresztül a szakmaszerzést is segíteni kell, mert ez az egyetlen esély a mélyszegénységből való kitörésre.

Budai Ferenc (Munkáspárt) azon a véleményen van, hogy értékteremtő munkahelyeket kell létrehozni.

Egyed Zsolt (Jobbik) is a munkát támogatja segély helyett. Családi pótlékot a Jobbik is 2 gyermekig adna, afölött adókedvezményt.

Soltész Imre (MIÉP) szerint az újságok tele vannak álláshirdetéssel, mindenki dolgozhatna, ha akarna.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában