Helyi közélet

2010.04.08. 20:16

Választás 2010 | A Jobbik politikusai tiltakoznak a durva kampány ellen

<p>Miskolc - Rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze a Jobbik Magyarországért Mozgalom miskolci alapszervezete az MSZP és a Fidesz között „rendkívüli mértékben elmérgesedett” kampány miatt, ahol megjelent Egyed Zsolt, Csorba János, Szabó Attila és Sztancsik Barnabás, a párt miskolci képviselő-jelöltjei is.</p>

Szegedi Márton, a Jobbik miskolci elnöke bemutatta azt a szórólapot, ami Zsiga Marcell fideszes képviselő-jelöltet igyekszik lejáratni azáltal, hogy őt homoszexuálisként mutatja be, és azt állítja, hogy édesapja szocialista kapcsolatai révén érvényesült. A szórólap végén a következő olvasható: „Szebb jövőt!” - ez pedig a Jobbikbrandje”, így a szórólap olvasóiban azt a látszatot kelti, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalomnak a lejáratókapmpányhoz bármi köze lenne.

A megjelent képviselőjelöltek egyöntetűen elhatárolódtak a szórólapon olvashatóktól, és hangsúlyozták: mind a bíróságon, mind a rendőrségen megteszik a feljelentést ismeretlen tettes ellen, mint ahogy az OVB-hez már eljuttatták ezzel kapcsolatos beadványukat.

A Jobbik politikusai szerint a szórólap megjelentetésének Zsiga Marcell lejáratásán kívül az lehetett a célja, hogy a két konzervatív pártot, a Jobbikot és a Fideszt egymás ellen hangolja. Kiderült: nem ez az első hasonló próbálkozás, már Zemplénben is jelentek meg hasonló, a Jobbik nevében terjesztett szórólapok.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában