Helyi közélet

2010.04.29. 07:43

Utánunk az árvíz... fel lehet készülni

<p>Miskolc - Mi a helyzet árvíz után? Mint az árvízvédelmi szaklembertől megtudtuk, eddig a kárfelmérésen túl csak az uszadékot és a kommunális hulladékot tudták eltávolítani, a többi munkálattal várni kellett, hogy kiszáradjon a talaj.</p>

A Tisza és a Hernád egyidejű áradása miatt csak pénteken tudtuk megszüntetni az első fokú árvízvédelmi készültséget a Sajón, ezt követően láthattunk hozzá a védművek állapotának felméréséhez – tájékoztatta lapunkat Csont Csaba, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság osztályvezetője a kétnapos rendkívüli esőzést követő árvíz után.

Mint mondta, a töltésrézsűket már jórészt megtisztították az uszadéktól és a kommunális hulladéktól. A földművek, a töltéskorona és a töltést megközelítő földutak helyreállításával azonban várni kellett a talaj kiszáradásáig – mostanra viszont ennek is elérkezett az ideje. Az ideiglenes védművek homokzsákjaiból visszamentik a homokot, deponálják, a hiányt pedig pótolják. Ugyanez vonatkozik a homokzsákokra is. A felmerülő költségekről egyelőre nem tudott nyilatkozni. Azt viszont megtudtuk: a belvízvédelem december 25-től szinte folyamatos. A 4 hónap alatt ár- és belvízi védekezésre fordított kiadás eddigi összege meghaladta a 300 millió forintot.

ÉM-SzK

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában