Helyi közélet

2010.04.01. 12:37

Romos állapotok a Népkert környékén

<p>Miskolc - Lehullott fal a jégcsarnoknál a hét végén, csoda, hogy nem ütött agyan valakit, széttöredezett a beton a népkerti szökőkútnál. Ki fizeti a kárt?</p>

Lehullott a jégcsarnok falburkolata még a hét végén a Népkert felőli részen, körülbelül 20-30 négyzetméteres helyen adták meg magukat a méretes lapok. „Még szerencse, hogy éjszaka történt, így nem járt arra senki” – fogalmazott Szatmáry Antal Tamás, a Miskolc Városi Szabadidőközpont igazgatója.

Kivitelezői hiba

Elmondta, azonnal felvették a kapcsolatot a kivitelező FK Raszter Zrt. képviselőjével. Azonnal ki is mentek és megnézték a károkat. Körbekordonozták az omlás helyét, helyreállítani azonban még nem tudták, mert nincs raktáron a díszburkolatból. (A generálkivitelező is ez a cég volt egyébként, 1,1 milliárd forint volt a beruházás összköltsége.) Megkérdeztük, ki fizeti a javítás költségeit. Szatmáry Antal Tamástól megtudtuk, az FK Raszter, mégpedig ingyen végzi el a munkát. Egyértelműen kivitelezői hiba történt ugyanis, így garanciális javításról van szó. A kivitelező cég szakemberei végigvizsgálták az egész épületet, hogy nincs-e még olyan rész, ami leomolhat a hiba miatt, mondta még az igazgató. A leomlás közvetlen közelében találtak, le is bontották azokon a szakaszokon a falat.

Még egy rom...

A szabadidőközpont környékén nem példa nélküli a romos állapot, a sportcsarnok előtti téren például a szökőkút betonja töredezett szét. (Az Agorán, lapunk internetes levelező fórumán Gáti Attila több képet is bemutatott a szökőkútról, megdöbbentőek a fotók.) Egyrészt a fagy okozhatta a bajt, másrészt besegíthettek a környéken rendszeresen gyakorlatozó görkorisok, gördeszkások is. A sportközpont igazgatójától megtudtuk, az előttük lévő terület közterület, így nem az ő tulajdonuk. Ő maga leült tárgyalni ez ügyben Mokrai Mihály alpolgármesterrel, így a közelmúltban el is kezdődött a hibák javítása. (Szerdai ottjártunkkor valóban be volt fedve a szökőkút.)

Mokrai Mihály titkárától megtudtuk, választókerületi alapjából – e területen önkormányzati képviselő az alpolgármester – finanszírozta a szökőkút javítását. Garanciális javítás szóba sem jöhetett, hiszen ezek nem kivitelezői hibák, vandálok tették tönkre a betont.

Németh Zitától, a Városgazda Kht. marketing menedzserétől megtudtuk, a város összes szökőkútját javítják most, és a város napján, május 11-én tervezik üzembe állítani ezeket, így a sportcsarnok előttit is.

ÉM-JLI,HM


Kapcsolódó cikkünk:

Lehullott a jégcsarnok falburkolata
Miskolc - Péntekre virradóra leomlott a 2006-ban átadott népkerti jégcsarnok egyik oldalának falburkolata.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában