Helyi közélet

2010.04.20. 07:55

Nyáron már épülhet a Selyemréti strand

<p>Miskolc - A határidő május 31-e, és az is elképzelhető, hogy még aznap eredményt hirdetnek, hogy június elején szerződést köthessenek a nyertessel – mondta az Észak-Magyarországnak Fridély László, a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezető igazgatója.</p>

A szerződéskötés után megkezdődhetnek a munkálatok – folytatta. Elmondta azt is, hogy eközben az 50 méteres medence működik majd, csak hátul zajlik a kivitelezés.

Bíznak benne

A csaknem 1 milliárd forintos beruházásból 491 millió pályázati pénz, a többit hitelből és saját forrásból finanszírozza a kft. – tudtuk meg. Öt új medence épül, ami csaknem 1700 négyzetméteres vízfelületet jelent. Ahogy Fridély László fogalmazott: a régi piskóta medencén belül minden egy helyen volt, most külön lesz, például csúszdamedence, tanmedence is. Mikorra készül el a fürdő? A kivitelező – a beadott pályázatban – a határidőre is tesz javaslatot – válaszolta az ügyvezetőigazgató.

Fridély László arról is beszélt, hogy a kétfordulós pályázat második fordulóját is megnyerték, de még a szerződéskötés előtt állnak.

Elmondta: a piskóta medencét 2007-ben záratta be az ÁNTSZ, majd ezután nyújtották be pályázatukat az új fürdőre. 2008. novemberében az első fordulóban zöld lámpát kaptak – fogalmazott. Majd 2009. júliusában benyújtották a második fordulóra a pályázatot, aminek most lett meg az eredménye – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában