Helyi közélet

2010.04.07. 10:36

Káprázatos, boldog szülinapot!

<p>Miskolc - Ahány család, annyiféle szülinapi parti. Ma már a tűzijáték és a rodeóbika sem számít újdonságnak.</p>

A McDonald’s-os születésnapok ideje már leáldozóban van, mostanában inkább otthon tartják gyermekeik partiját a szülők – meséli dr. Zemlényiné Bodnár Ágnes, aki nagyon is illetékes a témában, hiszen két kisfia van. – Legutóbb egy jelmezes szülinapi zsúron voltunk, mert a fiam egyik barátjának épp farsang után tartották a szülinapját, így a gyerekek felvehették újra a jelmezüket. Sőt a szülők is beöltöztek.

Aztán megtudjuk, hogy Ágnes gyermekének is különleges partija volt szeptemberben. Mivel kisfia lovagol, barátait a Diósgyőri várba hívta lovász-íjász bemutatóra, a vendéglátást pedig a Déryné-házban tartották. Az édesanya hozzáteszi: egyre több szülő rendezi valamelyik játszóházban gyermeke szülinapját.

Bohóc és bűvész

Csak a pénz szab határokat a különböző gyerekzsúroknak. Van, aki zenekart, bohócot, bűvészt hív a kicsik szórakoztatására, mások tűzijátékkal, rodeóbikával, ugrálóvárral vagy csokiszökőkúttal képráztatják el gyermekük kis barátait. Erről hosszan tudna mesélni Hegyaljai Sándor bűvész. Őt ugyanis gyakran hívják gyerekpartikra, mivel bohócnűsora is van.

Gyerekzsúrokon, de felnőtt mulatságokon is fellépek. Vannak, akik nagyon sok pénzt áldoznak egy-egy ilyen partira. Megünneplik a születésnapot, a névnapot, de egyéb alkalmak is adódnak az összejövetelre. A bohóc- vagy bűvészműsorért 10-30 ezret fizetnek, de ez csak egy része az ünnepségnek – jegyzi meg a bűvész.

Az oviban is ünnepelnek

Makár Barnabásné tagóvodavezető szerint nem szerencsés, ha a szülők túl drága mulatságot rendeznek. Ezt ugyanis nem teheti meg minden család, és visszahíváskor a szerényebb körülmények között élő szülők esetleg kellemetlenül érezhetik magukat.

– Az óvodában minden gyerek születésnapját megünnepeljük, a szülinapos hoz egy kis édességet vagy gyümölcsöt, hogy megkínálja társait. Nincs azzal semmi baj, ha a gyerekek óvodán kívül is szülinapi mulatságot rendeznek, csak ezt sok gyerek nem teheti meg. És látom, hogy akit nem hívnak ilyen partikra, annak rosszulesik – árulja el tapasztalatait a tagóvodavezető.


 Nem túrják föl a lakást

Szó esett a játszóházas szülinapról, nézzük, itt mit kapnak a gyerekek és mennyiért.

– Nagyon szeretik a gyerekek a játszóházas szülinapot, hisz nem csak vendéglátás várja őket, hanem két és fél órán keresztül használhatják a játékokat – tudjuk meg Dovák Norberttől, az egyik miskolci játszóház vezetőjétől. – A szülők pedig annak örülnek, hogy a kicsik nem a lakást túrják föl. A játszóházaz szülinap fejenként 900 forintba kerül, ezért mi biztosítunk terítéket, rágcsálnivalót, valamnint ajándékot a szülinapos részére, a szülő pedig hozhat tortát, szendvicset vagy innivalót. Télen nagyobb az igény ezekre az ünnepségekre, mert tavasszal és nyáron a kertben is jól elvannak a gyerekek – teszi hozzá Dovák Norbert.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában