Helyi közélet

2010.04.28. 15:01

Jegyzet: Minél gyorsabban...

<p><em>Minél gyorsabban. Ez lehetne a frissen megválasztottak szlogenje.</em><strong> Hajdu Mariann jegyzete.</strong></p>

Meg is tesznek érte mindent, igyekeznek a lehető leghamarabb kormányt alakítani, megtartani a parlament alakuló ülését, hogy aztán minél hamarabb megszülethessenek az első törvények, törvénymódosítások. Ehhez partner a köztársasági elnök is, hiszen a lehető legkorábbi időpontra – május 14-ére –hívná össze az Országgyűlés alakuló ülését, ami még nem is száz százalékig biztos dátum, hiszen az esetleges jogorvoslati eljárások túl is húzódhatnak rajta. Orbán Viktor is nem egyszer utal rá beszédeiben, nyilatkozataiban, nemzetközi sajtótájékoztatón, hogy minél hamarabb munkába kell állnia, állniuk.

Hogy miért a türelmetlennek tűnő sietség? Iszonyú az elvárás velük szemben. A választók – egyetlen párt sem kapott még ekkora bizalmat választóitól a rendszerváltás óta Magyarországon – azzal a felhatalmazással látták el őket, hogy minél hamarabb változtassanak. A bebetonozott törvényeken, az adórendszeren, a bürokrácián, a közbiztonságon – és még sorolhatnánk, mi mindenen. Nagy tehát az elvárás, és gyorsan fogják számonkérni az első eredményeket is. Félő, túl gyorsan. Ezért is kell sietni.

- Hajdu Mariann -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában