Helyi közélet

2010.03.03. 18:04

Nézőpont: Sima ügy a Sima-ügy?

<p><em>Lassan talán megnyugodhatnak a lakókörnyezetüket, illetve egy pótolhatatlan természeti területet féltők: ha minden jól meg, nem épülhet meg Dél-Zemplénben, a Sima-2 névvel illetett grandiózus tározós vízerőmű monstrum</em>. <strong>Szaniszló Bálint jegyzete.</strong></p>

A „talán” és a „ha minden jól megy” azért maradtak benne az előbbi bővített mondatban, mert az elmúlt bő két évtizedes újságírói munkálkodásom során figyelemmel kísérhettem több jól, illetve balul elsülő erőműépítési kezdeményezést és azt tapasztaltam, hogy igazán „csak” az igazságra, észérvekre, illetve a csűrhető-csavarható jogra hivatkozhatnak, míg a mellette lobbizók mögött legtöbbször az igen súlyosan latba vethető pénz, százmilliárdok állnak. Ez pedig igen súlyos érv.

Most úgy néz ki, hogy sima ügy lett a Sima-ügy, hiszen a megyei bíróság jogerősen ítélkezett, azaz nem építhet ilyen komplexumot az egyik erre pályázó társaság és – úgy tűnik – a jog asztalánál nem állnak meg a többiek által felsorolt érvek sem. Persze nem kétlem, hogy sok víznek kell még lefolyni – esetünkben – az Aranyos-patakon, míg valóban nyugodtan dőlhetnek hátra az otthonukat féltő helyiek.

- Szaniszló Bálint -

Kapcsolódó cikkek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában