Helyi közélet

2010.03.19. 09:09

Legnagyobb ajándék: a Szerelem

<p>Miskolc - Halasi Imre Jászai Mari-díjas rendező a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója március 15-e alkalmából a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze díjban részesült.</p>

- Mit jelent önnek ez a díj?
Halasi Imre: Megtisztelve érzem magam, nem gondoltam volna rá, hogy megkapom...

- Meglepetésként érte?
Halasi Imre: Igen. Néhány hete levelet kaptam a miniszterelnöki hivataltól, jelezték, felterjesztettek a díjra, és kérdezték, amennyiben megkapom, elfogadom-e. Aztán nemsokára jött a levél, hogy megkaptam. Megtiszteltetést éreztem és örömöt. És azt is érzem, hogy ez a díj nemcsak nekem szól, hanem mindekinek, akikkel az elmúlt 6-8 évben együtt dolgoztam. Mert színházat csinálni közös gond, sokakkal való együttgondolkodás eredménye. A díj egyébként úgy érzem, arra jó, hogy egy kicsit megálljunk, és hogy még nagyobb lendületet kapjunk a továbbmenetelhez. Most pedig... ...dolgozunk tovább.

- Mi az, amire a legbüszkébb a pályáján?
Halasi Imre: Huszonegy éve vezetek színházat, és minden színház, ahol vezetőként dolgoztam, sikeres lett. Mint ahogy most, a miskolci is. És megint csak ismételni tudom, hogy mindezt azoknak is köszönhetem, akikkel együtt dolgozom. Van, akivel már 22 éve – mint Fülöp Ildikó művészeti főtitkárral – ő is, ők is ugyanúgy részesei a kitüntetésnek.

- A miskolci színházat immár hat éve vezeti. Itt mire a legbüszkébb?
Halasi Imre: Magára a színházra. Hogy folyamatosan teltházzal játsszunk, hogy olyan színházat csinálunk, amely komoly művészeti programot képvisel.

- Van olyan, amit – ha újrakezdhetné – másképp csinálna?
Halasi Imre: Ezt sokan kérdezik... Semmit. Sokan úgy tartják, hogy nem kellett volna a politikával foglalkoznom (Halasi Imre országgyűlési képviselő volt 1994 és 1998 között az MSZP színeiben – a szerk.), de szerintem azt is jól tettem, nem bántam meg.

- Hogyan ünnepelt? Kapott ajándékot?
Halasi Imre: Családi körben, majd régi munkatársaimmal is, és a társulat is felköszöntött. A legnagyobb ajándék a színház két legújabb bemutatója. Mindkettőt Paolo Magelli rendezte, az egyik Bartha Lajos: Szerelem című darabja, a másik a szerelem. hu. Mindkettő nagyon erős, sűrű, izgalmas előadás, hogy mekkora lesz a sikere, azt majd a jövő dönti el.

- Hajdu Mariann -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában