Helyi közélet

2010.03.28. 16:10

Csukott ajtón keresztül szópárbajozott a fészekrakókkal a polgármester

<p>Miskolc - Mégsem igazoltatták a rendőrök Káli Sándort</p>

Egy Borsod megyei történésekkel foglalkozó blogon megjelent életszagú bejegyzésben az olvasható, hogy rendőrt hívtak a „fészekrakók” Miskolc polgármesterére, aki saját kezébe vette a dolgok intézését, miután egy lakossági fórumon az ott jelenlévők a fészekrakó programmal visszaélő családok antiszociális viselkedéséről panaszkodtak. A HappyMan nickre hallgató blogel egy internetre is feltöltött videó alapján készített egy meglehetősen élvezetes cikket erről.

A videón az látszik, hogy Káli Sándor, Miskolc polgármesterére egy csukott lakótelepi ajtón keresztül igyekszik elszámoltatni az ott lakókat: milyen jogcímen is tartózkodnak a lakásban, fizetnek-e rezsit, közös költséget, ráadásul azt szeretné, ha az ott élők papírokkal igazolnák állításaik valóságtartalmát. A panelajtón belülről egy kissé megszeppent hangú férfi és egy felháborodott nő hangja hallatszik ki: a férfi azt mondja, mindent tud papírokkal igazolni, és ha Káli Sándor elküldi a kamerákat, meg is teszi, erre azonban a polgármester nem kapható. Az egyre felháborodottabb női hang egy idő után azzal fenyegetőzik, hogy ha nem megy a polgármester az ajtajuk elől, akkor rendőrt hív. A filmecske valahol e ponton meg is szakad, de az említett bloger azt állítja, a helyszínre érkezett rendőrök igazoltatták Káli Sándort.

Veres László, a városháza szóvivője nem volt ott a kérdéses akciónál, de úgy tudja, Káli Sándor programjai között szerepel az Avas bejárása - úgy vélte, a még ki nem lakoltatott fészekrakók felkeresése is ennek lehet része. A miskolci szocialisták kampányfőnöke, Bartha György megerősítette: valóban megpróbált bejutni egy fészeklakós család lakásába Káli Sándor, ám az ott élők nem engedték be, sőt, még nekik állt feljebb, és azzal fenyegetőztek, hogy rendőrt hívnak. Bartha György – az ismeretlen blogerrel szemben – azt állítja, a rendőrök nem igazoltatták Káli Sándort. Ezt megerősítette Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese is: mint elmondta, sem a megyei, sem a városi kapitányságra nem érkezett ilyen jellegű bejelentés és Káli Sándorral szemben semmilyen intézkedésre nem került sor.

 

Előzmény: Rendőrt hívtak a fészekrakók Káli Sándorra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában