Helyi közélet

2010.02.16. 13:44

Visszaállítják-e a 21-es eredeti vonalát?

<p>Miskolc - "Jövő hét elejére tervezett sajtótájékoztató keretében közösen szerettük volna bejelenteni a járatösszevonás - 21-es és 99-es járatok összevonásának - hírét, azonban a jó hír gyorsan terjed, és a sajtóban már most kitudódott a jelenleg megvalósítás alatt álló tervünk." - jelentette ki érdeklődésünkre Csüriné Ficsura Andrea, az MVK Zrt. marketingcsoport-vezetője.</p>

"A járatösszevonás előzményéként dr. Tompa Sándor és Bartha György képviselők tavaly decemberben azzal a kéréssel fordultak az MVK Zrt. vezetőségéhez, hogy a lakosság kérésének eleget téve vizsgáljuk meg a 21-es és 99-es járatok összevonásának lehetőségét, természetesen gazdasági számításokkal alátámasztva." - folytatta az MVK Zrt. munkatársa. "Társaságunk szakemberei alaposan kivizsgálták a járatösszevonás lehetőségeit. Az első változat, miszerint a 21-es viszonylat útvonalát hosszabbítanánk meg a 99-es járatok útvonalán a 21-es buszok fordulószámának megtartásával, elvetettük, mivel ez a lehetőség gazdaságilag több milliós veszteséget jelentett volna."
 
Részletek a jövő héten
 
"Második variációként megvizsgáltuk azt a lehetőséget, hogy a 99-es járatok megszűnnének, helyettük a 21-es autóbuszok közlekednének a Szondi György utca és a Kandó Kálmán utca (a 99-es járat korábbi végállomása) között, vagyis a 21-es buszok járnak a korábbi 21-es és 99-es járatok vonalán végig az Újgyőri főtér érintésével." - mondta Csüriné Ficsura Andrea. Továbbá indulna egy 21A-s jelölésű busz is rásegítésként, amely csak munkanapokon közlekedne többnyire alacsonypadlós csuklós buszokkal a Szondi György utca és az Újgyőri főtér között. Ez a két viszonylatot érintő módosítás összességében napi 3000 Ft többlet költséget jelent, ezért részletesen kidolgozásra került, hogy mennyi autóbusz, milyen járművek, milyen menetrend, milyen megállóhelyi változások szükségesek. A kivizsgálást követően cégünk vezetősége dr. Tompa Sándor és Bartha György képviselőket tájékoztatta a változtatás lehetőségéről, gazdasági számításokkal alátámasztva. A két képviselő megkérte a Miskolc Holding Zrt. és a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. vezetőit, hogy valósítsák meg a járatösszevonást a javaslatban szereplő 2. verzió szerint.  A felkérésnek eleget téve az MVK Zrt. készíti a járatösszevonás részletes terveit, menetrendjét, illetve kommunikációs tervét. A járatösszevonás részletei jövő hét elején kerülnek ismertetésre."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában