Helyi közélet

2010.02.09. 10:21

Nézőpont: Rossz kérdésre hibás válasz

<p><em>Miskolc sétálóutcáján eddig is csak úgy volt szabad végigmenni, hogy az ember egyik szeme mindig az ereszcsatornák környékét vizslatta, mert télen jégcsap, tetőkről alázuhanó hólavinák, nyáron galambpiszok hullhatott a nyakába – aztán másfél éve meghalt egy férfi, mert egy nyolc kilós épületdísz zuhant rá.</em>&#160;<strong>Szendrei Péter jegyzete</strong></p>

Szembesülnünk kellett vele, hogy nagyobb bajunk is eshet, minthogy megtisztel bennünket egy madár: halálunkat okozhatják a lehulló tárgyak.

A helyzet egyértelműnek látszott: akié a ház, azé a felelősség. Ezt támasztotta alá az az igyekezet, amivel az önkormányzat a saját tulajdonában lévő épületekről azonnal leverette az instabilnak tűnő díszeket. Erre most megszületett a szakértői vizsgálat eredménye: villamos által keltett rezgések okozták a tragédiát – így nincs felelős. Vajon a szakértő feltenné rá a diplomáját, hogy villamos vagy bármilyen közlekedés keltette rezgések nélkül a stukkó még mindig a helyén lenne?

Szerintem nem az a kérdés, mitől esett le. Sokkal inkább: miért nem verte le onnan időben valaki?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában