Helyi közélet

2009.01.06. 07:33

Elisabeth: millió apró csoda

<p>Miskolc - Sissy szerepében 12 éve láthatja, hallhatja a közönség, január 17-én pedig miskolcon lép fel Janza Kata.</p>

Nevéhez számos musical szerep kötődik, de mind közül kiemelkedik az Elisabeth címszerepe. Sissy királyné szerepe és Janza Kata az évek során szinte egyek lettek a közönség számára. Hogy mennyire, ezt a miskolciak is eldönthetik, hiszen Janza Kata is fellép a január 17-i Elisabeth Musical Gálán, a Művészetek Házában.

ÉM: Milyen műsorral készül a musical gálára?
Janza Kata: Olyan műsort próbálunk összeállítani, ami kapcsolódik kicsit a Kamarás Mátéval való közös színházi életünkhöz, ezért – természetesen – az Elisabeth lesz az összekötő szál, de lesznek olyan duettek is, amit még nem hallhatott tőlünk a közönség. Szólóban is fogok olyan meglepetést hozni, amit direkt erre az estre szánok.

ÉM: A közönség számára Elisabeth és Janza Kata szinte egyé lettek. Önnek mit jelent ez a szerep?
Janza Kata: Az Elisabeth 12 éve az életemmé vált, hálás vagyok a sorsnak, hogy nekem jutott egy ilyen szerep, ami minden musical énekesnő álma. Hihetetlen sok mindent kaptam ettől a darabtól, és remélem a sok-sok év alatt az én szerep formálásom is sokat gazdagodott.

ÉM: Az Elisabethet 12 éve játsza, mennyiben változtatta meg a karaktert azóta és miben?
Janza Kata: Érettebb fejjel, két gyermekes anyaként másképp élem meg az előadásokat, mint amikor kezdtük ezt a musicalt. A mai napig minden egyes előadásban felfedezek új dolgokat, millió apró csodát. Kezdő koromban az első felvonást élveztem jobban, most rajongok a második rész minden egyes pillanatáért.

ÉM: Hogyan oldja meg a mindennapokat, hiszen két gyerek mellett nem lehet könnyű anyaként, színésznőként is helytállni?

Janza Kata: A gyerekekről és a pályáról csak annyit, hogy bármerre járok, különböző foglalkozású emberekkel beszélgetvén mindenhol ugyanennyi nehézséget látok, sajnos most ilyen idők járnak: nehéz mindenhol tökéletesen megfelelni. Ez pont olyan nehéz egy szakácsnak, ügyvédnek, mint egy színésznek. Azért nekem szerencsém van, mert van segítségem, és igyekszem minden szabadidőmet a gyerekeimmel és a férjemmel tölteni.
ÉM: Túl vagyunk a szilveszteren, milyen fogadalmat tett az új évre?
Janza Kata: Kevesebbet menni, sokkal többet itthon lenni.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában