Helyi közélet

2008.11.27. 17:30

Musical színház a Művészetek Házában

<p>Miskolc - Megalakult a Miskolci Musical és Dalszínház, amelynek tagjai először a Miskolc Plazaban mutatkoztak be, természetesen musicalekkel. Azóta minden hétvégére van fellépésük, alapítványi bálokon, fesztiválokon lépnek fel.</p>

A májusban alakult társulat most azonban az igazi megmérettetésre készül, december 5-én, a Művészetek Házában lépnek fel. Itt Webber musicalekből adnak elő részleteket, például a Macskákból, a Jézus Krisztus szupersztárból. Az est vendége lesz Bot Gábor musical színész, a koreográfiát pedig Rozgonyi Melitta készítette. Az estet Merényi Ákos rendezte, aki a színáz művészeti igazgatója is egyben. Mint elmondta: a színház az ő és Kriston Milán ötlete volt, akivel együtt játszottak Budapesten, a Rock- és Musical Színházban. A miskolci társulatnak jelenleg 35 tagja van, 16-24 éves fiatalok. Céljuk: a musicalek által behozni a fiatalokat a színházba.

A december 5-i előadás – már most úgy tűnik –, hogy teltházas lesz, ezért december 12-én megismétlik a műsort. Jegyek – mindkét előadásra – a Művészetek Háza jegyirodájában kaphatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában