Helyi közélet

2008.11.04. 16:21

Gyermekjogokról és esélyekről a megyében

<p>Miskolc - A megyei Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda szeptemberben indította el programsorozatát, amely a jogokról és esélyekről szól.</p>

Ebben hat csoporthoz kívánnak szólni: a nőkhöz, a romákhoz, az idősek, a hátrányos helyzetűekhez, a fogyatékkal élőkhöz, valamint a fiatalokhoz. Ezt Tóth Józsefné, az iroda vezetője mondta, azon a konferencián, amit a gyermekjogok témakörében tartottak kedden, Miskolcon.
Az irodavezető feladataik közül kiemelte, azt az együttműködést, amely az Esélyegyenlőségi Alapítvánnyal jött létre, és ennek keretében – tavasztól – járják a vidéki iskolákat, ahol úgynevezett esélyórákat adnak. Itt – folytatta – jogokról és kötelességekről tájékoztatják a diákokat. Ezeket az órákat a fiatalkorúak bűnmegelőzési intézményeiben is megtartják – tette hozzá.
Gyerekjogi szempontból kiemelt probléma a fiatalok magatartásának megváltozása – tudtuk meg. Ennek okának az irodavezető azt tartja: az oktatás és a család nincs egyhullámhosszon, hiányzik az együttműködés. A konfenercián erre is keresik a megoldást – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában