Helyi közélet

2008.11.29. 18:14

Franciásan ünnepelték a francia újbort Miskolcon

<p>Miskolc - A Miskolci Alliance Francaise és Pierre Roussel, az Action Resources cég vezetőjének invitálására mi is jelen lehettünk a „Beaujolais Nouveau”, vagyis a francia újbor ünnepén.&#160;<dia width="960" height="800" alt="Francia újborünnep Miskolcon 2008.11.29."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Francia__jbor_nnep_Miskolcon_2008_11_29_/index.shtml , SERIE ,960,800)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Francia újborünnep Miskolcon 2008.11.29." /></a></dia></p>

Igaz, nem Franciaországban, hanem Miskolcon, az intézet Kossuth utcai székhelyén, s nem a hagyományok szerinti november harmadik csütörtökén, hanem utolsó szombatján. Azonban a kissé megkésett program minden egyes pontja ínycsiklandónak bizonyult: a francia újbor, sonka- és sajtkóstolás, amihez, a hangulat fokozódtán francia dalok szolgáltak „kisérül”.

Pierre Rousselről megtudtuk, hogy a volt DIGÉP területén lévő magyar-francia érdekeltségű cég vezetőjeként havonta hazajár, s legutóbb nem üres kézzel tért meg: hozott egy kis hazait, amire meghívta itteni barátait. Ez a borfajta (egyébként vörösbor), nem a világ legkitűnőbb bora, viszont képes arra, hogy a világ legkülönbözőbb pontjain összehozza, s jó kedvre derítse a barátokat – mutatta be a nap főszereplőjét Raymond Lardellier, a miskolci francia intézet kulturális vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában