Helyi közélet

2008.11.06. 20:09

A vidék fejlesztéésért Monokon

<p>Monok - A vidékfejlesztés lehetőségeit taglaló lakossági fórumot tartottak csütörtökön este a monoki művelődési házban.</p>

Szepessy Zsolt, Monok polgármestere elmondta, azért hívta el a Leader program képviselőit és a vidékfejlesztéssel foglalkozó szakembereket, hogy a helyiek első kézből értesülhessenek arról, milyen lehetőségek előtt állhatnak az elkövetkező években. A monoki polgármester szerint azért lanyha a vállalkozói kedv a régióban, mert az itt élők nem is tudják, milyen forrásokhoz juthatnak hozzá a frissen induló kisvállalkozások. Számtalan lehetőség nyílik az elkövetkező időszakban a településfejlesztésre, településszépítésre, az idegenforgalom fejlesztésére.
A monoki fórumon a szakemberek elmondták, még mindig van lehetőség utófinanszírozott EU-s pályázatok beadására. A november végi határidőig még sokan pályázhatnak EU-s forrásokra. Leader program érdeklődésünkre elmondta, a monoki önkormányzat sem kíván kimaradni a pályázati lehetőségekből. Az ezekhez szükséges önrész adott és a bankok a sikeres EU-s pályázatok lebonyolításához szükséges pénzt is szívesen finanszírozzák kedvező hitelkonstrukciók keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában