Helyi közélet

2008.10.27. 09:52

"Inkább elutaztak vidékre"

<p>Miskolc - Régen látott ennyi turistát Miskolctapolca, mint most, a hosszú hétvége alatt. A parkolók zsúfolásig telve voltak, a barlangfürdő előtt hosszú sor, és volt ahol, parkolóőrök irányították a forgalmat.</p>

Az idő is kedvezett az idelátogatóknak, akik nem ünnepléssel, hanem pihenéssel töltötték a négy napot.

Mint például az Ispán család, akik évek óta visszajárnak Miskoltapolcára, ilyenkor ősszel. A hosszú hétvége pedig kiváló alkalom volt nekik, hogy Budapestről egy csendes, nyugalmas helyre utazzanak, ahol eltölthetnek pár napot. Ispán Zsolt elmondta: ők nem ünnepléssel töltik október 23-át, hanem pihenéssel. Ellátogatnak a barlangfürdőbe, vagy a nyíregyházi állatkertbe. Itt csönd van és nyugalom, kipihenhetjük magunkat – mondta.

Sufnikban is

Volt persze, aki nem pihenhetett a négy nap alatt, mert dolgoznia kellett. Amíg mások szórakoztak, addig ő a szórakoztatásukról gondoskodott. Orosz Imre bringó hintót ad bérbe Tapolcán, s egy csöppet sem zavarta, hogy neki nem volt szabadnapja. Mint mondta: szereti a munkáját, és a nyaralást, pihenést megoldja máskor. Annak pedig külön örült, hogy élet volt Miskolctapolcán, hogy a vendégek megtöltötték a városrészt. Szerinte azóta népszerű Miskolctapolca – persze csak ebben az időszakban – mióta zavargások vannak Budapesten az ünnepek alatt. A pestiek ugyanis félnek a fővárosban maradni, inkább elutaznak vidékre – magyarázta. Ennek köszönhető, hogy a négy napra a legolcsóbb sufnikat is ki lehetett adni a turistáknak, annyian jöttek ide – mondta.

Nem volt hely

De nemcsak Tapolca, Lillafüred is népszerű volt a hétvégén. Ivacs Lajos, a Palotaszálló igazgatója szerint háromszor is el tudták volna adni a szobákat, akkora volt az érdeklődés. Azok, akik az utolsó pillanatban akartak szállást foglalni a Palotában, nem jártak sikerrel, hiszen addigra minden hely elkelt. Főleg belföldi vendégek foglalták el a szállót, ahol számos programot kínáltak neki. Volt borkóstolás, kirándulás, íjászverseny, a kicsiket pedig külön kézműves foglalkozások várták.

A beeső vendég – akik csak úgy neki indulnak, és ott alszanak, ahol éppen helyet kapnak – a belvárosban is kevés volt. Ezt már Mészáros László, a Lévay Villa Hotel társtulajdonosa mondta portálunknak. Hiszen itt is teltház volt, és a szobák 80 százalékát előre lefoglalták. Ez jellemző az ünnepekre – tette hozzá – megnő a belföldi vendégek forgalma.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában