Helyi közélet

2008.09.08. 14:02

Csak a miskolciaknak van ingyen

<p>Miskolc - A nem miskolci gyerekeknek fizetni kell a fogszabályozásért Miskolcon. Ezt több vidéki olvasónk is jelezte, és nem értették, hogy miért van erre szükség.</p>

Van, aki azt is panaszolta, hogy már elkezdték gyermekének a fogszabályozást, majd az első ellenőrzés után azt mondták nekik, a következőért már fizetni kell.
Miért van így? – kérdeztük az ÁNTSZ városi szervezetét.
Tudunk a problémáról, és hozzánk is több panasz érkezik ezzel kapcsolatban – mondta lapunknak dr. Madarász Gyula kistérségi tisztifőorvos. Hozzátette: Miskolcot és környékét el tudja látni az arra kijelölt fogászati kft., de a vidékiek ellátásával valóban probléma van. Ez augusztusban derült ki, akkor jelentette az Adamint Kft., hogy finanszírozási problémái vannak – magyarázta. A megyéből ugyanis mindenki Miskolcra tömörül, így az említett cég nem jön ki a pénzből – folytatta. A finanszírozás ugyanis egy előre megállapított szám alapján az alapján történik, azaz, hogy óra alatt hány beteget fogadhatnak – tudtuk meg. Mivel a betegek szám sokkal magasabb, így a cég nem jön ki a finaszírozsából – mondta.
A problémán dolgozunk, arra kérem a pacienseket, hogy legyenek türelemmel – tette hozzá a tisztifőorvos. Mindenkit ellátnak, csak várólista van, ha valaki ezt nem fogadja el, akkor annak fizetnie kell. Mi a megoldás? Valószínű, az ellátási területeket átalakítjuk – válaszolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában