Helyi közélet

2008.08.29. 14:24

Tállya az amerikai sajtóban

<p>A Barack Obama-mánia az Egyesült Államokon kívül Magyarországon is tombol, ahol tállyai barackfőző kampánnyal népszerűsítették az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltjét - írta a Black Star News című New York-i újság.</p>

Barack for Obama (Barack Obamának) címmel rendezték meg a hét végén egy északkelet-magyarországi településen, Tállyán a szóban forgó barackfőző akciót az Obama által képviselt értékek népszerűsítésére. Az illinois-i szenátornak rendkívüli nemzetközi vonzereje van a fiatalság körében, jelszava, a remény és változás visszhangra talál a gazdagok és szegények között egyaránt Afrikától Ázsián keresztül Európáig - olvasható a New York-i lapban, a Black Star News cikkében. A cikk szerzőjét a tállyai ifjúsági barackkampány is arról győzte meg, hogy Obama nemcsak amerikai, hanem nemzetközi jelenség: faji különbözôségeken, gazdasági és társadalmi osztályokon átívelő vonzereje izgalmas és reménykeltő.

Azt már Cserey Gyula, az MSZP nemzetközi titkára mondta el, hogy a szociáldemokrata értékeket valló ifjúsági szervezet, az Európai Szocialisták Pártja (PES) magyarországi aktivista szervezete találta ki a sárgabarackfőző kampányt.

„Nagyon szimpatikus sokunknak az, amit Barack Obama képvisel (...) úgy gondoljuk, hogy élô történelem az, amit ez a fickó csinál, a demokrácia melletti, a megkülönböztetés elleni kiállásával, a társadalmi esélyegyenlôségért folytatott küzdelmével“ - mondta Cserey Gyula, aki az amerikai Demokrata Párt e heti jelöltállító konvencióján vesz részt egy MSZP-delegáció tagjaként.
„Ezzel a barackkampánnyal az volt a célunk, hogy az Obama által képviselt demokrácia értékeket otthon is egy kicsit megszilárdítsuk; abban bízunk, hogy ha jönne egy ilyen új vezetô a világon, akkor a mi ügyünk is elôbbre mozdulna, próbáljuk ezt otthon is erôsíteni“ - fejtette ki, s elmondta, hogy az aktivista közösségek az általuk fôzött baracklekvárokat jótékonysági célra ajánlják fel.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában