Helyi közélet

2008.07.01. 14:53

Mindkét kesznyéteni áramütött monitoros megfigyelés alatt

<p>Miskolc, Kesznyéten - Az egyik áramütött férfi súlyos életveszélyes, a másik javuló állapotban volt kedd délután. Állapotukról dr. Csapó Kálmán főorvos tájékoztatott...<BR /></p>

Mindkét, Kesznyétenben sérült fiatalembert, akik egy maszek elektromos kerítésen akartak átmászni, a B.-A.-Z. Megyei Kórház intenzív osztályán, illetve annak szubintenzív részlegén kezelik. Állapotukról dr. Csapó Kálmán főorvos tájékoztatott:
- A 30 és 28 éves fiatalembereket éjjel szállították be hozzánk, egyiküket eszméletlen, a másikukat súlyos állapotban. Mostanra állapotuk súlyos életveszélyes, illetve javuló. Keringési paramétereik kielégítőek, de a laborvizsgálatok minimális eltéréseket mutatnak. Mindketten monitoros megfigyelés alatt állnak.

Több tényező együtt

A főorvost a elektromos áramütés hatásáról általában is kérdeztük.
- Az elektromos áramütés okozta sérülés több tényezőtől is függ: az áramerősségtől, attól, hogy mennyi ideig tartott az áram hatása, a kontaktus mértékétől és attól, hogy milyen pályát futott be. A jobb állapotú beteg mindkét lábát érintette az áram, de a szívét elkerülte. Társának a karját és a lábát is érintette a pálya, ebből következően a mellkast és a szívet is. A halálos áramütést szenvedett harmadik társuknál elképzelhető, hogy szívhalál állt be. A jelenlegi paraméterek alapján az egyik sérült nagy valószínűséggel teljesen felépül, a másik felépültében pedig bizakodhatunk. A belszervi sérülés azonban lehet, hogy maradandó károsodást okozott a vese funkciójában, és nem zárható ki elektromos áramütés esetén a pszichikai sérülés sem, előre nem lehet tudni, milyen mély nyomokat hagy a pszichében. Az áramütés során a belépés és a kilépés helyén lokális bőrelváltozásokat is okozott. A sérülésekből azonban önmagában nem lehet következtetni az áram erősségére.

Előzmény:

Ölt a "maszek" villanykerítés Kesznyétenben
Egy ember meghalt és ketten megsérültek, miután egy olyan ház udvarára akartak bemenni, ahol a tulajdonos áramot vezetett a kerítésbe Kesznyétenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában