Helyi közélet

2008.05.09. 07:12

Robika csupa merő vér volt - mondta az anya

<p>Nemesbikk - Gyászol a kisfiát elveszítő család Nemesbikken - a falubeliek szerint a most gyilkoló kutyák rettegésben tartották a főutcán elhaladókat.&#160;<DIA alt="Gyerekekre uszította a kutyákat 2008.05.08." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Gyerekekre_usz_totta_a_kuty_kat_2008_05_08_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Gyerekekre uszította a kutyákat 2008.05.08." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA> &#160;<A href="http://apps.boon.hu/download/emtippek/BTK.pdf"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>A Büntető törvénykönyv</B></A> [.pdf - 912KB]</p>

Kegyetlen és szörnyű kínnal járó halállal végződött Robikának, egy hét esztendős nemesbikki kifiúnak az élete szerdán este, miután a falu szélén lévő focipályán rúgta a bőrt társaival. A közeli házban lakó idős férfi úgy akart rendet teremteni, hogy - a gyerekek elmondása szerint - rájuk uszította tizenhárom darab, innen-onnan begyűjtött kutyáját. Az ebek bevadultak és könyörtelenül támadásba lendültek. Robika nem tudott elmenekülni. Nekirontottak vicsorító ebek. Élete ekkor pecsételődött meg. Harapták, tépték és marcangolták a támadásnak ellenállni képtelen apróságot.

Szembe szállt a kutyákkal

Katlanné Horváth Júlia, a tragikus halált szenvedett kisfiú édesanyja a kiabálásra rohant a focipályára, és félelmet nem ismerve szállt szembe a kutyahordával. Az ebek az ő lábát és összeharapták. - Felkaptma Robikát, aki csupa merő vér volt - idézte fel a történteket csütörtökön könnyes szemmel. Egy darabon magammal tudtam vinni, de végül nem bírtam tovább és letettem - mondta. Akkor még élt, de beszélni már nem tudott fiam - fogalmazott, majd zokogni kezdett az asszony. Ő volt négy közül a legkisebb. Soha nem betegeskedett, nem volt semmi baja. Miért kellett így elbánni vele...? - kérdezte.

Hivatalosan nem tudták

A polgármestert hivatalában szólítottuk meg, aki nagyon szűkszavúan reagált csupán. Bódogh Bertalan azt mondta, hogy hivatalosan nem volt tudomásuk arról, hogy a falu szélén a kutyák rendszeresen megtámadják az arra haladókat. A kisfiát elvesztő család támogatására vonatkozó kérdésünkre pedig csupán ennyi volt a válasz: Kérhetnek temetési segélyt mint mások. A hivatal két munkatársát is szerettük volna megkérdezni arról, hogy mit tudnak a gyerek családjáról, de mintha semmi nem történt volna figyelmen kívül hagyták a kérdést. Nem reagáltak. A jegyző nem volt a faluban ezért őt nem tudtuk megkérdezni a kutyák korábbi befogására vonatkozó kéréssel és intézkedéssel kapcsolatban.

Karanténba zárva

Munkatársunk elment Tiszalúcra is, mert a sintér által befogott kutyákat ott zárták karanténba. A sintér megerősítette, tud arról , hogy Nemesbikken problémát jelentettek a kutyák, de az önkormányzat az eb befogási számlát nem fizeti ki. A most befogott tizenhárom kutyáért sem akarnak fizetni, majd a rendőrség egyenlíti ki a számlát. A férfi szerint egyébként a településen szervezett eboltás nem nagyon van. Talán ezeket a kutyákat sem oltották be. Azt is elmondta, hogy uszítani könnyebb a kutyákat, mint aztán megfékezni őket. A hordában megvadult kutyákat visszafogni pedig szinte lehetetlen.

A kutyák gazdáját előzetes letartóztatásba helyezték egy hónapra.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában