Helyi közélet

2008.05.23. 09:46

Postaládánkból: Ez lenne hazánk jövője?

<p>Békekötés helyett immár újabb fegyvereket ragadnak. Nosza, újra elő a síppal, dobbal, nádi-hegedűvel, de ne hiányozzék a kereplő sem! Csak tűnjön már el a kormány végre! (a vele egyetértő rektorokkal együtt?) - <STRONG>olvasói levél.</STRONG></p>

Szerintem (egyedül csak szerintem?) az, hogy nincs átjárás jelenleg a költségtérítéses és az államilag finanszírozott hallgatói képzés között, több mint igazságtalan. Nem tisztességes, és a közteherviselés elvének is „ordítóan” ellentmond. Úgy gondoltam, hogy az egyetemi rektorok szinte egyöntetű véleménye gondolkodásra készteti majd Pokorni Zoltánékat és csatlósukat a HŐOK-ot is. De nem így (fog) történni. Békekötés helyett immár újabb fegyvereket ragadnak.

Nosza, újra elő a síppal, dobbal, nádi-hegedűvel, de ne hiányozzék a kereplő sem! Csak tűnjön már el a kormány végre! (a vele egyetértő rektorokkal együtt?) Erre enged következtetni Pokorni Úr még harmadosztályúnak sem tekinthető politikai (hol van már tanult szakmája?) nyilatkozata az Észak második oldalán, melyről ő legalábbis azt hiszi, zseniális, beletartozik azon érvekkel vitatkozni nem kívánó, hasonló megnyilatkozások közé, melyek lényege egyetlen szó: NEM!. Mindenre: nem. Plutarkhosz görög író és filozófus időszámításunk kezdetén mondta: „A becsület és az erény gyökere a jó nevelés.” Egyik igazságügyi miniszterünk, talán Bárándy, egyszer odafordult az ellenzéki padsorokhoz és az ott helyet foglaló uraktól megkérdezte „ Uraim, hol a gyerekszoba”? A makacsságot, a tudatlanságot nem lehet vitában legyőzni, még végtelen (immáron 6 éve tartó) türelemmel sem. Tisztelt rektor urak, kár minden további erőfeszítésért, mert magát ………Úrnak nevező ellenzékünkre érvényes a mondás, miszerint „a politikusok néha belebotlanak az igazságba, de mindig felkapaszkodnak és tovább mennek.” Ez lenne hazánk jövője?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában