Helyi közélet

2008.05.08. 20:39

Maradjon meg az ország legszebb szárnyvonala!

<p>Putnok, Királd -&#160;December 31-ig a korábbi döntéssel ellentétben mind a 38 alacsony forgalmú vasúti szárnyvonalon megrendelte a közszolgáltatást a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium.</p>

Azért adtak hét hónap haladékot annak a 12 vonalnak, amelyen eredetileg csak május 31-ig rendelték meg a szolgáltatást, mert a kormányzati struktúra átalakítása miatt az elmúlt hónapokban lelassultak az egyeztetések a vonalak jövőjéről.

Tamás Barnabás, Putnok polgármestere sikerként könyvelte el azt, hogy az év végéig biztosan megmarad az Eger–Putnok közötti szárnyvonal, jóllehet jelenleg csak Eger és Szilvásvárad között van hivatalosan elfogadott menetrend, Szilvásvárad és Putnok viszonylatában nincs. Az új miniszter nyilván még nem tájékozódhatott megfelelően, másrészt azt sem akarhatta, hogy rögtön fujjolással fogadják, ezért a döntést kitolta az esztendő végéig. „Ezt egyébként helyesen tette – jelentette ki Tamás Barnabás. – Ha 2009-ben akarják véglegesen bezárni a vonalakat, remélem akkor is sikerül majd ezt megakadályoznunk. Abban bízom, hogy új választások lesznek jövőre és olyan új erők lépnek a porondra, amelynek eredményeként nem szűnik meg az ország legszebb fekvésű vasúti szárnyvonala."

Nagyon örülök, de azt szeretném, ha véglegesen is megmaradna - hangsúlyozta Zupkó Andrásné, Királd polgármestere. Ne mindig azt nézzük, hogy kevés az utas, hanem azt, hogy milyen a csatlakozás. Sokan járnak Egerbe főiskolára tőlünk Királdról és Sátáról is, másként nem is tudnák megoldani az odajutást. Azt nyilatkoztam mindegyik alkalommal:Egy ember is legyen egy ember! Ne az számítson mindig, hogy nem térül meg, de kérdem én: Mi számít ma gazdaságosnak ? - hangoztatta Zupkó Andrásné polgármester.

Putnok címzetes jegyzőjeként részt vettem a tárgyalásokon Szilvásváradon, Királdon és Abaújszántón is - jelentette ki dr. Tanner János. A hivatalos személyforgalom, a munkába, az iskolába járás és hosszabb távon az áruszállítás, de nem utolsó sorban a turizmus is azt kívánja, hogy fennmaradjon az ország egyik legszebb fekvésű szárnyvonala. És feltétlenül szükséges, hogy a pályatestet az állam minél előbb felújítsa - mondotta dr. Tanner János jegyző.

B. Gy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában