Helyi közélet

2008.04.24. 08:10

Olvasói levél: Postaládák „korszerűsítése” Miskolc több pontján

<p>Miskolc - Mit ért a Magyar Posta a még meghagyott, de beragasztott nyílású levélszekrények „korszerűsítésén”? Mert amit eddig produkált, az egyszerűen érthetetlen. Az emberek kénytelenek egy levél bedobásáért kilométereket utazni - <STRONG>olvasói levél.</STRONG></p>

Az így cserbenhagyott ember a kellően felbélyegzett borítékkal vagy levelezőlappal – ha egyéb problémája nem merül fel a postai szolgáltatásokkal kapcsolatban – kénytelen akár kilométereket is kószálni, míg nem talál egy-egy postahivatal közelében levő levélszekrényt.

Horribile dictu. Ilyen már van például a 10-es posta előtt, a kiliáni villamosmegálló és a perecesi buszmegálló között félúton (Kiss tábornok u. 30), és a városban még egy, a Pátria előtti (Széchenyi u. 3-9.) járdán is, a Városház tér és a Szemere úti villamosmegállók között. Igaz, hogy út közben van még egy levelesláda a 9-es postahivatal felvevő irodájában bent, zárt helyen, ahol a hivatali nyitvatartási idő alatt is fel lehet adni egy-egy levelet sorbanállás nélkül is, mert az Újgyőri főtéren a postahivatal előtti levélszekrény a „korszerűsítésre várva” le van ragasztva. Az Újgyőri főtéren és az egész környéken zárás után a „levélfeladás szünetel”. Így a 10-es postától a 4-esig (Pátria) sehol sincs egy, a postahivataloktól független, tömegközlekedési járművekkel megközelíthető levél szekrény.

Ehhez a korszerűsítéshez már legfeljebb az „önfeledt taps” hiányzik. Nincs levélszekrény a Városház téren, a Szemerénél és a Centrumnál sem. Jó, van postahivatal a Hősök terénél és a Szinvapark emeletén is. jó, de odáig a levelet el kell vinni. Igaz, hogy ez utóbbi helyen az emeletre mozgólépcső viszi fel az embert, de hát ez mind időveszteséggel jár a Posta jóvoltából. Ilyen körülmények között az emberben felvetődik az ókori lovasfutár, a középkorban bevált postakocsi, de nem volt rossz Szilágyi Erzsébet „hollója” sem, mint szolgáltatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában