Helyi közélet

2008.04.22. 06:27

Gyűjtögette majd "piacra dobta" a gázolajat

<p>Kazincbarcika, Miskolc -&#160;A közúti ellenőrzés során megállított furgonban "kéz alatt vásárolt", kannákba töltött gázolajat találtak a rendőrök.&#160;<A href="/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-bunteto-torvenykonyv/cn/boon-news-em_01-20070419-035515"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><STRONG>&#160;A Büntető törvénykönyv</STRONG></A></p>

Forrónyomon jutottak el a gépjárművek hajtására szolgáló gázolaj eredeti tulajdonosához a fináncok, miután a kazincbarcikai rendőrök Sajókaza és Sajóivánka között az ellenőrzés során rátaláltak a hatszáz literes fekete szállítmányra. A sofőr nem tudta számlával igazolnia a dízel eredetét. Azt mondta, hogy egy általa nem ismert férfitől vásárolta az üzemanyagot. Megmutatja azt is, hogy kitől.

Megszorultak, piacra dobták

A rendőrök pedig, mivel jövedéki termékről van szó, azonnal értesítették a Miskolci Fővámhivatalt, és a pénzügyőrök a helyszínre vonultak. A lebukott gázolajvásárló valóban megmutatta, hogy hol szerezte be az üzemanyagot, de az ott lévő férfi azzal érvelt, hogy csupán közvetített az üzletben. A dízel nem az övé volt, hanem egy harmadik személyé. Az egyenruhások ezért megkeresték azt a bizonyos harmadik személt, aki nem tagadta, hogy ő volt a gázolaj tulajdonosa. Azzal érvelt, hogy az anyagot hivatalos benzinkutakon vásárolták, és tárolták, gyűjtötték össze. Az üzemanyag drágulására számított és tartalékot akartak képezni. Később azonban megszorultak és ezért adták el az olajat. Az értékesítéshez pedig szomszédai közreműködését kérte, aki vevőt talált a dízelre.

Büntetőeljárás is indul

Izsépy Andrea alezredes, a Vám és Pénzügyőrség Észak-Magyarországi regionális parancsnokság osztályvezetője elmondta, hogy a fővámhivatal jövedéki orgazdaság elkövetése megalapozott gyanúja miatt tett feljelentést a tetten ért személyek ellen a nyomozó hatóságnál, és közigazgatási eljárásban jövedéki törvény megsértése miatt is eljárnak az elkövetőkkel szemben. A jövedéki bírság összege a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján nem ismert, mert az elsősorban a gázolaj bio-dízel tartalomtól és a magyar szabványnak való megfelelőségétől függ, melyet szakértő bevonásával vizsgálnak. 

Kapcsolódó cikkek:

  • Újra emelkedik az üzemanyag ára
    Négy-négy forinttal emelkednek szerdától az üzemanyagok árai.
  • Harmincezer forint bírság 1 liter pálinkáért
    A Tornádó akció keretében egy éjszaka alatt hatalmas mennyiségű csempészett cigarettát foglaltak le a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai.
  • A vagonok ne legyenek a csempészet eszközei!
    A Záhony Térségi Logisztikai Klaszter nyílt levele a VPOP, a MÁV és a MÁV Cargo vezetőihez.
  • 130 milliós cigarettafogás Záhonynál
    A Tornádó akció keretében egy éjszaka alatt hatalmas mennyiségű csempészett cigarettát foglaltak le a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai a Záhony-Eperjeske vasúti határátkelőhelyen.
  • Cigaretta, vodka és tőr Záhonynál
    Egyetlen nap alatt 2500 doboz cigaretta, 7,5 liter vodka és egy 19 cm pengehosszúságú tőrkés került elő a Moszkva-Budapest, illetve a Csap-Záhony személyvonatok egy-egy vasúti kocsijából.

  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában