Helyi közélet

2008.03.26. 14:32

Senkit sem zavar az újhelyi MSZP-nek szánt csomag

<p>Sátoraljaújhely - Egyelőre senkit sem zavar az a néhány karácsonyi csomag, amit&#160;szerdán délelőtt tettek a sátoraljaújhelyi MSZP iroda elé -írja a Zemplén-Agora egyik fórumozója.</p>

Fél 12-kor jelezte a Rádió Aktív a sátoraljaújhelyi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetőjénél, hogy a szomszédos MSZP iroda kilincsére és ajtaja elé valaki csomagot helyezett el, karácsonyi csomagolásban. Az irodában egyébként senki sem tartózkodik. Nagy Zsolt délelőtt azt mondta telefonon, hogy kiküldi a járőröket. Ez 14 óráig nem történt meg. Az MSZP részéről sem érkezett senki az irodához.

Időközben véget ért az iskola, a szemközti könyvtárba is sokan érkeznek. Ez csak azért fontos tényező, mert ismeretlen tartalmú csomagok mellett haladnak el. Valószínűleg TRÉFA a csomag, hiszen nem messze a téren található egy fenyőfa, amit karácsonyra feldíszítettek.

A kérdéseim a következők: Mennyi időn belül kell reagálnia a rendőrségnek egy bejelentésre? Úgy tudom a tűzoltók például kötelesek minden beérkezett hívásra reagálni. A rendőröknél nem így működik? Ha sejti is, hogy csak viccből tették le a csomagot, miért nem intézkedik és távolítja el? És nem utolsó sorban, bár csak fikció. Mi van, ha adott esetben bombáról van szó? Akkor kié a felelősség, ha netán megsérülne valaki, azért, mert a rendőrök nem reagálnak a bejelentésre? - teszi fel a kérdést a fórumozó a Zemplén Agorán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában