Helyi közélet

2007.12.11. 07:36

"Szálljon le mindenki, a villamos nem megy tovább”

<p>Olvasónk leveléből kiderül, hogy nem túl szerencsés a nyomógombokat összecserélni, főleg ha a villamoson utazunk.</p>

Október elsején 11.30-kor villamossal utaztam. A Városház téri megállóban többen is álltunk – többségében szépkorúak. A villamos elindult a Győri kapu irányába, azonban hirtelen – két megálló között – megállt. A vezető dühösen kijött, mint egy ítélőbíró, és megkérdezte, hogy ki nyomta meg a vészjelző gombot. Egy szerény, ijedt középkorú hölgy jelentkezett.

Többszöri elnézést kért, és próbálta megmagyarázni, hogy véletlenül történt, mivel a két jelzőgomb igen közel van egymáshoz, ő pedig vidékről jött, és nincs hozzászokva. A „bíró” pár szóban magyarázkodott, hogy többször is előfordult már ilyen. Ezt mi, utasok el is hittük neki. A „bíró” azonban döntött: „szálljon le mindenki, a villamos nem megy tovább” – mondta. Leszálltunk, és közben kérdeztük a vezetőt, hogy akkor most hogyan tovább? Az „ítélet”: az ajtók záródtak, és a villamos elhúzott – mi pedig gyalogoltunk, ki jobbra, ki balra. A villamos szívatóval – azaz szívatással indult.

 

Az MVK válasza
A vészjelző készülék indokolatlan használata

A villamos közlekedés forgalomirányítási rendszere egy GPS alapú rendszer, melyben visszakereshető, ha rendkívüli esemény történik a villamoson. A rendszer segítségével visszakereshetővé vált az az eset is, amellyel kapcsolatban kedves utasunk olvasói levelet írt.

2007. október 1. –én 11:30 -kor, a levélíró által említett járaton a villamos a Városház tér megállót elhagyva megállt, mert egyik utasa véletlenül megnyomta a vészjelzőt. A vészjelző készülék indokolatlan használata maga után vonja a további felelősségre vonás lehetőségét. Tekintettel azonban arra, hogy ebben az esetben véletlenül nyomta meg az utas a vészjelzőt, a jármű vezetőjétől elnéző hozzáállás is elvárható lett volna. A villamoskocsi vezetője az eset súlyának megfelelő felelősségvonásra számíthat.

Ezt az alkalmat felhasználva szeretnénk utasaink figyelmét felhívni arra, hogy a vészjelző berendezés, vészfék indokolatlan használatának elkerülése érdekében feltétlenül vegyék figyelembe a járművön elhelyezett tájékoztató táblákat.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában