Akció

2024.06.25. 15:00

Felszámolt hálózat, zárolt milliárdok

Egy olyan számlázási láncolatot szakítottak meg a nyomozók, amely irányítói évek óta jól szervezett módon csökkentették fizetendő adójuk mértékét, és ezzel az állami költségvetésnek több mint 500 millió forint vagyoni hátrányt okoztak.

Boon.hu

Többek között földmunkákról állítottak ki számlákat - fotónk illusztráció

Fotó: Fehér Gábor

Költségvetési csalás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága egy olyan elkövetői kör ellen, akik többlépcsős számlázási láncolaton keresztül, a fizetendő adójuk csökkentése érdekében fiktív tevékenységekről, mint például földmunkákról, épületkarbantartásról kiállított számlákat állítottak be a bevallásaikba.

Összehangolt akció 28 helyszínen

A pénzügyi nyomozók az elkövetői kör tevékenységének felszámolása és a költségvetésnek okozott vagyoni hátrány megtérítése érdekében 

összesen 28 helyszínen tartottak összehangolt akciót. 

A bűncselekmény elkövetését alátámasztó bizonyítékok begyűjtése mellett több mint 1 milliárd forint értékű vagyont foglaltak le és vettek zár alá, többek között nagyértékű személyautókat, teherautókat, kamionokat, rakodógépeket, ingatlanokat és bankszámlákat.

A razzia során hét embert hallgattak ki gyanúsítottként a nyomozók - tudta meg a boon.hu.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában