Silány portékák

2024.06.09. 13:00

Miskolci üzletekben akcióztak a NAV-osok

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan vizsgálja a gazdaság folyamatait, ezen belül a ruházati termékek kereskedelmét is kontrollálja. Az ilyen ellenőrzések célja, hogy megtalálják és kivonják a forgalomból a védjeggyel védett eredeti termékek silány minőségű, sokszor egészségkárosító anyagokat is tartalmazó utánzatait.

Boon.hu

Forrás: NAV

A NAV borsodi járőrei ezúttal miskolci üzletekben bukkantak neves ruházati márkák hamisított változataira.

Az ellenőrzésre eredetileg kiválasztott üzlethez nyitás előtt néhány perccel érkeztek meg a pénzügyőrök. A kereskedés alkalmazottja rövid telefonbeszélgetés után közölte, nem tud kinyitni, mivel az ajtó védőrácsa beragadt, és nem tudni, mikor érkezik szerelő.

Forrás: NAV

A pénzügyőrök távozást színleltek, de hamarosan visszatértek, és az immár nyitott üzletbe bejutva negyvenhét pár cipőt és hetvenegy egyéb hamis ruházati terméket foglaltak le.

Forrás: NAV

A pénzügyőrök egy másik, közeli üzlet ellenőrzése mellett is döntöttek, ahol száznál több hamis ruházati cikket: cipőket és napszemüvegeket foglaltak le.

Forrás: NAV

A NAV büntetőeljárást és szabálysértési eljárást is kezdeményezett: az első esetben csaknem 2,5 millió, míg a másik, szabálysértési eljárásban mintegy 300 ezer forint az elkövetési érték, tájékoztatta portálunkat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában