boon.hu video

2024.06.26. 12:30

Miskolciak jártak Hajdúnánásra lopni (videóval)

A tolvajbanda közel 31 millió forint értékű rézkábelt lopott egy hajdúnánási telephelyről. A helyi rendőrök az elfogásukra külön bűnügyi akciót szerveztek, ami sikerrel zárult.

Boon.hu

Rézkábel lopásra szakosodtak

Forrás: Police.hu

A bejelentés a június 16-ai hétvégén érkezett a rendőrségre egy hajdúnánási telephelyről. Az elkövetők három nap leforgása alatt közel 31 millió forint értékű rézkábelt loptak.

A rendőrök azonnal munkához láttak, helyszíni szemlét tartottak, minden lehetséges nyomot rögzítettek, de a tolvajokat nem tudták azonosítani. A nyomozók bízva abban, hogy visszatérnek, esténként a járőrökkel közösen újra és újra ellenőrizték a telephelyet és környékét.

Visszatértek, rajtavesztettek

Kitartó munkájuk és türelmük meghozta az eredményt. A bűnügyesek szombat éjjel kiszúrtak két férfit, akik épp a cég területére próbáltak bejutni. Azonnal elfogták őket, ahogy a közelben két társukat is, akik egy kocsiban ülve várták cinkosaikat. 

Forrás:  Police.hu

A két polgári, egy miskolci és egy sajószentpéteri férfiakat előállították, kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatásukat is.

Társaik is előkerültek

A nyomozás során az is kiderült, hogy az első lopásoknál több társuk is volt, közülük két miskolci férfit hétfőn fogtak el a rendőrök, majd ők is bűnügyi őrizetbe kerültek.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság jelentős értékre, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett miatt indított nyomozást velük szemben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában