Emberölés

2024.06.19. 12:05

Letartóztatták a füzérkajatai idős nő gyilkosát

Emberölés miatt került letartóztatásba a gyanúsított.

Boon.hu

Kattant a bilincs

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Andrew Angelov

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított a sértett füzérkajatai családi házában ismeretlen okból, és – jelenleg még pontosan nem ismert módon és eszközzel – több alkalommal nagy erejű tompa erőbehatást mért a 85 éves nő fejére, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett el, amely következtében a helyszínen elhalálozott.

A gyanúsított fenti cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének a megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény miatt kiszabható büntetésre figyelemmel, amely 10 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, a szökés, elrejtőzés veszélye megalapozott. A gyanúsított az ügyben szereplő tanúk egy részét ismeri, velük rokonsági kapcsolatban áll, ezért tartani lehet attól, hogy a befolyásolásukkal a bizonyítási eljárást veszélyeztetné. A gyanúsított előéletére, kedvezőtlen egzisztenciális helyzetére és a vele szemben folyó más büntetőeljárásokra figyelemmel a bűnismétlés veszélye is reális.

Mindezeket mérlegelve a bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbeztek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában