Testi sértés

2024.05.22. 15:04

Az idős férfi után rohant és ököllel arcon ütötte a miskolci belvárosban

A bántalmazott férfi idős kora, természetes okú betegségei, ezekből eredő gyenge fizikális állapota következtében önvédelemre képtelen személynek minősül.

Boon.hu

Ököllel arcon ütötte az idős férfit

Fotó: Shutterstock

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen minősített testi sértés bűntette miatt. A vádirat szerint a férfi 2023. június közepén, az egyik napon, a délutáni órákban Miskolc belvárosában tartózkodott férfi társasággal a járdán beszélgetve. Irányukban gyalogosan közlekedett a 76 éves időskorú férfi, aki észlelte, hogy a a járda teljes szélességét elfoglalják, mellettük akart elmenni és odaszólt a férfinak, ő annyit megérdemelne, hogy az odébb álljon. A megszólított azt válaszolta, hogy tűnjön el onnan, ezt az idős férfi sérelmezte, ezért közöttük szóváltás alakult ki. Az idős férfi végül tovább sétált, azonban amikor egy útkereszteződéshez ért, a másik utána szaladt és ököllel az arcán megütötte, miközben felelősségre vonta, hogy beszólt neki.

Közérdekű munkát javasolnak 

A bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket elszenvedő sértett, idős kora, természetes okú betegségei, ezekből eredő gyenge fizikális állapota következtében önvédelemre képtelen személynek minősül. 

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben közérdekű munka büntetést indítványozott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában