Bombariadó

2024.04.08. 13:59

Robbantással fenyegették meg a Miskolci Törvényszéket!

Több mint 10 éve nem történt hasonló eset az intézményben. A Törvényszék szóvivője, dr. Tőzsér Ildikó szerint a riasztás jogilag terrorcselekménnyel fenyegetés, amelynek büntetési tétele minimum 5 évtől kezdődik, ha kiderül, ki fenyegetett robbantással.

Édes Richárd

Dr. Tőzsér Ildikó sajtószóvivő szerint több mint 10 éve nem volt bombariasztás a Miskolci Törvényszéken, amióta felszerelték a fémérzékelő rendszert. Szinte lehetetlen átvinni valamit ezen a kapun: riaszt a késre, a bicskára, a botra, és annyira érzékeny, hogy gyakran még a fémcsatra is. A kapu után személyes átvizsgálásra kerül sor, mert senki sem vihet be fegyvernek minősülő tárgyat a Törvényszék épületébe. 

Miért teszik? 

Ilyenkor felmerül a kérdés: a bombariadót elkövető telefonáló így akar elkerülni valamilyen pert? Ez dr. Tőzsér Ildikó szerint könnyen előfordulhat, azonban az esetek jelentős részében puszta szórakozás, hecc áll a bombariasztások hátterében. Másrészt az ilyen jellegű fenyegetésekkel csak egy kis időt lehet nyerni a bírósági perekben, mert azokat később úgyis megtartják.

szurkalo-targyalas-12-aj
 

Délután fél egy körül jelezték számunkra, hogy mindenkinek el kell hagynia az épületet. A rendőrség egy hatalmas kordont húzott egészen a Lánykollégium végéig, így a gyermekek sem mehettek be oda ebédelni. Nem tudjuk, ki telefonált. Ilyenkor mindig a bíróság vezetője dönt arról, hogy érdemes-e kiüríteni az épületet

 - beszélt a bombariadó hátteréről dr. Tőzsér Ildikó sajtószóvivő. 

Ellenőrzik az épületet

Bombariadó esetén a rendőrség mindig végigjárja az épületet, és csak akkor engedik vissza a dolgozókat, ha a nem találnak odabenn veszélyes robbanóanyagot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában