NAV-akció

2024.04.08. 10:56

Kiutasítás lett a miskolci kiflivásárlásból

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) borsodi munkatársainak gyors helyzetfelismerése és intézkedése két, Magyarországon illegálisan tartózkodó személy kiutasítását eredményezte.

Boon.hu

Fotónk illusztráció

Fotó: Csapó Balázs

A borsodi adóellenőrök egy miskolci pékségben éppen próbavásároltak, amikor, mielőtt fizethettek volna, hirtelen felfüggesztették a kiszolgálást az üzletben. Az eladó, valamint két pék a hátsó ajtón keresztül elhagyta a pékséget. A távozás meglehetősen sietős volt, még a dagasztógépet sem kapcsolták ki.

Autóval menekültek volna

Az adóellenőrök az üzlet hátsó ajtajához siettek, ahol igazolva magukat, megakadályozták a három személy távozását. A lisztes munkaruhában és papucsban éppen egy autóba beülni készülő két dolgozóról kiderült, hogy koszovói állampolgárok, nincsenek magyar irataik, és magyarul sem beszélnek.

Az ellenőrök az adóhatósági rendszerből azonnal ellenőrizték a három dolgozó foglalkoztatotti bejelentését. Kiderült, hogy a pékséget üzemeltető társaság feketén foglalkoztatta őket. Mivel a két koszovói személy magyar okmányokat, tartózkodási, munkavállalási engedélyeket nem tudott bemutatni, ezért a helyszínre érkeztek az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság munkatársai is.

Minden jel az idegenrendészeti szabályok megsértését támasztotta alá, így a Készenléti Rendőrség segítségét kérték az előállításukhoz.

Bírság és kiutasítás

A NAV be nem jelentett foglalkoztatottak alkalmazása miatt mulasztási bírságot, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság közrendvédelmi bírságot szabott ki a pékséget üzemeltető társaságnak.

A két koszovói személyt azonnali hatállyal, egy évre kiutasították Magyarországról, tájékoztatta a boon.hu-t a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában