Döbbenet

2024.04.08. 10:50

Gyermekek szexuális sanyargatásáról készült felvételeket töltött le és fel

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen gyermekpornógráfia bűntette miatt, aki internetről gyermekek szexuális kizsákmányolását, valamint sérelmükre erőszakot, vagy sanyargatást ábrázoló felvételeket töltött le, osztott meg.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: somchaiP

A vádirat szerint a vádlott 2021 június hónap elejétől a hónap végéig terjedő időszakban miskolci albérletéből mobiltelefonjával interneten 14 darab gyermekek szexuális kizsákmányolását ábrázoló felvételeket osztott meg egy 296 tagú csoport felhasználói számára.

Erőszak is volt a felvételeken

A felvételek a laikus szemlélő számára is nyilvánvalóan tizennyolc év alatti, némely esetben tizenkettő év alatti személyekkel végzett, vagy végeztetett szexuális aktust ábrázolnak. 2021 május végétől augusztus közepéig további 10 felvételt osztott meg, 85 tagú csoportban.

2021 évben közösségi alkalmazáson keresztül 378 tizennyolcadik életévét be nem töltött személyek szexuális kizsákmányolását ábrázoló felvételt töltött le az internetről, 129 kép tizenkét év alatti személyről készült gyermekpornógráf felvétel, közöttük 12-14 év közötti gyermekek sérelmére elkövetett erőszakot, sanyargatást ábrázoló fényképek is voltak.

Börtön és eltiltás az indítvány

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben börtön büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra, valamint indítványozta végleges hatályú eltiltását bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba, tájékoztatta a boon.hu-t a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában