Döbbenet

2024.04.17. 21:04

Éles bomba pihent Ózd belvárosában

Az üzletközpont építkezéséről elszállították a robbanóeszközt.

Itt találták a bombát

Fotó: ME

Mint arról a boon.hu többször is beszámolt, megkezdődött az építkezés Ózd belvárosában, ahol egy új bevásárlóközpont épül. Első körben három cég jelentette be nyitási szándékát az egykori kohászvárosban. A Jysk, a Kik és a DM üzlete az új épületben lesz kialakítva, amelynek földmunkája néhány héttel ezelőtt elkezdődött. A gépek folyamatosan dolgoztak, egy rövid időre azonban minden leállt.

Ezt találták a földben
Fotó: ME

Kiforgatták a földből

Kiderült ugyanis, hogy világháborús bombát találtak a területen - ezt Janiczak Dávid, Ózd város polgármestere megerősítette.

- A tűzszerészeket értesítették és elszállították az egyébként éles robbanó eszközt. Majd egy évszázadot töltött el úgy városunk központjában, hogy nem okozott problémát, hatalmas szerencse. A munkálatok közben egy ózdi gépkezelő markoló géppel fordította ki a földből, azonnal észrevette, hogy ez nem egy odaillő darab, így értesítette felettesét, majd szóltak a rendőrségnek, a tűzszerészek pedig a helyszínre érkezve elszállították. Örülök, hogy nem történt baj, és nagyon meglepett, hogy a múlt egy ilyen távoli veszélyes hagyatéka a város kellős közepéről került elő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában