Fékezés nélkül

2024.03.04. 16:46

Bíróság elé áll a kazincbarcikai halálos gázoló

Előkészítő ülést tart kedden a Kazincbarcikai Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki a vádirat szerint 2023 januárjában a reggeli órákban tehergépjárművével Kazincbarcika belterületén közlekedett.

Boon.hu

Fotó: Shutterstock

Miközben egy gyalogos-átkelőhelyhez érve figyelmetlenségéből adódóan későn észlelte a bal kéz felől érkező és áthaladni szándékozó néhai sértettet és őt a jármű jobb első sarokrészével fékezés nélkül elütötte. A sértett kórházban tartózkodása alatt elhunyt. Az elszenvedett közlekedési baleset és néhai sértett halála között közvetett ok-okozati összefüggés áll fenn.

A büntetőeljárási törvény alapján – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – a bíróság előkészítő ülésen ítélettel dönthet a vádlott büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást - tudta meg a boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában