Vádemelés

2024.02.28. 11:00

Nem akart lebukni az ATM-nél a lopott bankkártyával

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen csalás bűntette miatt, aki férfi ismerőse lányának bankkártyás készpénz felvétele során megtudta a PIN-kódot, a bankkártyát eltulajdonította és egy ismeretlen férfi segítségével felhasználta.

Boon.hu

Mást kért meg a pénzfelvételre a nő. Fotónk illusztráció

Fotó: Karnok Csaba

A vádirat szerint a vádlott 2023. február közepén a délutáni órákban egy férfi ismerőse miskolci lakásában tartózkodott, közösen italoztak, majd a férfitől 20 ezer forintot kölcsön kért. A férfi a lányát kérte meg arra, hogy menjen el egy közeli ATM-hez, és a bankkártyájáról vegyen fel 30 ezer forintot. A vádlott elkísérte a nőt, az automatánál végig megfigyelte a készpénzfelvétel folyamatát és megjegyezte a PIN-kódot.

 

Megkért egy ismeretlent

Amikor visszamentek a lakásba a vádlott az előszoba szekrényre letett bankkártyát magához vette, távozott, egy postához ment. Pénz akart szerezni, de el akarta kerülni, hogy a bankkártyával lebukjon, ezért az épület előtt megszólított egy ismeretlen személyazonosságú férfit és megkérte, hogy vegyen fel neki 215 ezer forintot.

A férfi bement a postára, az egyik postai ügyintézőnél működő terminálról a bankkártyát használva a vádlott által közölt PIN-kód beírásával felvette a pénzt. A teljes összeget átadta a vádlottnak, aki 115 ezer forintot visszaadott neki, míg 100 ezer forintot megtartott, amit később elköltött.

 

Börtönbüntetés az indítvány

Az ügyészség a büntetett előéletű különös visszaeső vádlottal szemben börtön büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, tájékoztatta portálunkat a boon.hu-t a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában