Hihetetlen!

2024.02.06. 08:00

Ez Borsod: amíg a nénike templomban volt, a bácsika ellopta a kerékpárját

Mezőkövesd - 76 éves volt a sértett és az elkövető is, a tolvaj úgy törte ketté a lakatot, mint óvodás a ropit, de a rendőrök végül visszaadták a lopott kerékpárt.

Boon.hu

Forrás: Police.hu

Mezőkövesden egy 76 éves nő elment a templomba, és a szentmise alatt ellopták az egyház előtt lelakatolt kerékpárját. A bejelentést követően a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság munkatársai két nap alatt azonosították, elfogták, majd a rendőrségre előállították a tolvajt, egy 76 éves helyi férfit.

A gyanúsított beismerte tettét, és kihallgatásán többek között elmondta még, hogy a biciklit 2000 forintért adta tovább, illetve a lakatott kézzel húzta szét, így tudta elvinni a kerékpárt.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság lopás miatt folytat eljárást az ügyben.

Lakat alá minden kerékpárt!

Jól látható, forgalmas helyen - ahol van térfigyelő kamera - ott, annak látószögében zárja le a kerékpárt! A gyalogos forgalomnak visszatartó ereje lehet a tolvajokkal szemben.

Ne hagyja egy pillanatra sem lezáratlanul a kerékpárját (még zárt udvaron sem)!

Kertes ház udvarán az utcáról jól látható helyen ne hagyjon kerékpárt!

Használjon minőségi zárat! A kerékpárzár minősége álljon arányban a kerékpár árával! A legjobbak az edzett acélból készült láncok vagy az úgynevezett U-lakat. Utóbbiak ára magasabb, de egy drágább kerékpár védelme érdekében érdemes megfontolni beszerzését.

A kerékpár legyen mindig valamilyen stabil tárgyhoz - például fához, oszlophoz, kerítéshez - rögzítve!

Miután lezárta a kerékpárt, a kosárban, csomagtartón, kormányon ne hagyjon semmit!

Ne csak közterületen gondoskodjon kerékpárja védelméről, hanem közös tárolókban, lépcsőházakban is körültekintően helyezze el!

Regisztráltassa kerékpárját a BikeSafe programban, ahol a rendőrség adatbázisában rögzítik a kétkerekű adatait, amely lopás esetén megkönnyíti a felderítést!

A programról itt olvashat bővebben!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában