Durva!

2024.02.12. 10:00

Kádba fojtotta mozgássérült édesapját a miskolci férfi

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Miskolci Törvényszék, de felmentésért fellebbezett.

Boon.hu

Kerekesszékbe kényszerült édesapját ölte meg

Fotó: Marko Aliaksandr

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint az ügy sértettje, egy férfi egy lakásban élt fiával és annak élettársával. 2021 márciusában, az egyik napon, a délutáni órákban a vádlott édesapját egy tolókocsival tolva sétált az utcán, amikor összetalálkoztak egy társasággal, italoztak, beszélgettek, majd a vádlott bevásárolt, készpénzt vett fel és kiváltotta édesapja gyógyszereit.  

Este a társaság a vádlott lakásában szórakozott tovább, majd a vendégek távoztak. Ekkor a vádlott és apja kettesben maradtak, a vádlott élettársa  nem tartózkodott otthon. A férfi levetkőztette édesapját, betette a fürdőkádba, majd száját és orrát befogta és addig szorította, míg megfulladt. Ezután átkiabált a szomszéd társasházba segítséget kérve.

Súlyos büntetés 

Az elsőfokon eljárt Miskolci Törvényszék 2023 júniusában a vádlottat különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.  

A férfi legkorábban 30 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélőtábla tárgyalja 

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért, hatályon kívül helyezésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A fellebbviteli bíróság, a Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Balázs vezette tanácsa február 14-én 9 órától tárgyalja az ügyet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában