Ítélet

2024.02.14. 12:51

Felfüggesztett börtön jár a tűzhalálért

A Miskolci Járásbíróság ítéletet hirdetett annak a férfinak az ügyében, akivel szemben halált okozó gondatlan közúti baleset okozásának vétsége miatt emelt vádat az ügyészség.

Boon.hu

Nem jogerős ítélet született

Fotó: Shutterstock

Az ítéletben megállapított tényállás szerint a vádlott 2022. júniusában 12 óra körüli időben, a 37-es számú főútvonalon, Gesztely térségében közlekedett gépjárművével. Az általa igénybe vett útszakaszon útfelújítási munkálatok miatt ideiglenes forgalmi rend változás volt bevezetve, melyet a balesetet okozó jármű vezetője figyelmetlenségéből adódóan nem észlelt, így tartósan az ellentétes irányba haladó forgalom számára fenntartott forgalmi sávban közlekedett járművével. A vádlottal ellentétes irányban, vele szemben haladt gépjárművével a néhai sértett, akit a terhelt későn észlelt, amikor már fékezéssel sem lehetett elkerülni a járművek frontális ütközését.

A baleset következtében a néhai sértett autója felborult, majd kigyulladt. A járműbe szorult férfit a járműből kimenteni már nem tudták, a helyszínen életét vesztette.

A vádlottnak, valamint utasának töréses-, illetve zúzódásos sérülései nyolc napon túli gyógytartamúak voltak.

Próbaidő és eltiltás

A bíróság a terheltet közúti baleset okozásának vétségében mondta ki bűnösnek, őt 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre és 2 év 4 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A büntetés kiszabásánál enyhítő körülményként értékelte a vádlott megbánó magatartását, rendezett életvitelét, ezzel szemben súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy két közlekedési szabályt is megszegett, és a balesetben további egy személy megsérült.

Az ítélet nem jogerős - tudta meg hírportálunk a boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában