TOP 50

2024.01.24. 20:00

Minden hetedik bűnöző borsodi a körözési toplistán!

Hét vármegyénkbeli bűnelkövető szerepel a rendőrség friss, ötvenes körözési toplistáján. Nem túl pozitív elsőség ez a 19 vármegye tekintetében.

Horváth Imre

A körözöttek egy része a büntetés ellen menekült.

Fotó: MW

Rablás, embercsempészet, kábítószeres ügy, csalás, sikkasztás, lopás, kifosztás, költségvetési csalás, hivatali vesztegetés elfogadása – ezek a leggyakoribb bűncselekmények, amelyek okán valaki szerepel a magyar rendőrség körözési toplistáján. Az esetek nagy részében ezek már lezárt ügyek, amelyek miatt jogerős büntetést szabtak ki rájuk, így a leggyakoribb oka az elfogató parancs kiadásának, hogy az illető nem kezdte meg a szabadságvesztés letöltését, vagyis szabadságvesztés letöltése céljából körözik.

Hat nő, egy házaspár

A toplistán ötvenen szerepelnek a január 24-i állapot szerint, ebből hat nő. Négy körözöttnél figyelmeztetnek, hogy veszélyes, kettőnél arra is, hogy fegyvere van. Hat ember fejére tűztek ki díjat, ezek 100 ezer és kétmillió forint között mozognak. A lista érdekessége, hogy szerepel rajta egy házaspár is, őket áru hamis megjelölése miatt ítélték el, de a büntetésüket elfelejtették elkezdeni letölteni. Az ötvenes listán hét vármegyénk szülötte szerepel, ami erős túlsúly a 19 vármegye tekintetében.

Csanálosi István
Forrás: Police.hu

A listán szerepel a miskolci Csanálosi István, akit szabadságvesztés letöltése céljából, továbbá lopás és testi sértés miatt folytatott büntetőeljárásban körözik. Összesen hat körözés van kiadva ellene az elmúlt két évből, a legutóbbi egészen friss, hiszen 2024. január 12.-i és a Fővárosi Törvényszék BV. csoportja adta ki kábítószer birtoklása okán. Egyébként mind a hat körözést a fővároshoz, vagy Pest megyéhez kötődő szervek adták ki.

Kalocsai Gábor
Forrás: Police.hu

A TOP 50-ben szerepel a sátoraljaújhelyi Kalocsai Gábor, akit szabadságvesztés letöltése céljából köröznek. Méghozzá nem is tegnap óta, hiszen négy éve, 2020 január 13-án rendelte el a körözést a Miskolci Törvényszék BV. csoportja, miután nem kezdte meg a büntetése letöltését, amit testi sértés miatt szabtak ki rá.

Klement Tibor
Forrás:  Police.hu

Szabadságvesztés letöltése céljából, továbbá csalás és kábítószer birtoklás megalapozott gyanúja miatt körözik a miskolci Klement Tibort, aki szintén tagja a körözési elitnek. Ellene összesen tíz körözést adtak ki, amellyel rekorder az ötvenes listán, és amelyek között szerepel csalás, lopás, testi sértés és egyedi azonosító jellel visszaélés okán indult ügy is. A Miskolci Törvényszék már 2018. október 17-én elrendelte a körözését, azóta ehhez csatlakozott a Miskolci és a Békéscsabai Rendőrkapitányság, a Gyulai Járásbíróság és a Debreceni Törvényszék is.

Kozák Ali
Forrás:  Police.hu

A TOP 50-es listán egy szűkebb elit tagja a miskolci Kozák Ali, ugyanis amellett, hogy rablás, lopás és testi sértés megalapozott gyanúja miatt körözik, de külön felhívják rá a figyelmet, hogy különösen veszélyes, illetve fegyvere van. 2017. május 23-án adtak ki ellene nemzetközi elfogatóparancsot rablás miatt a fővárosban, illetve a Pesti Központi Területi Bíróság 2020. május 26-án testi sértés miatt.

Matta Elemér
Forrás:  Police.hu

Szintén a szabadságvesztés letöltése céljából körözik a szikszói Matta Elemért, akit garázdaság és testi sértés miatt ítélt el korábban a Miskolci Törvényszék. Méghozzá 2019. április 3 és 30-án, május 30-án majd 2020. december 9-én – utóbb már európai elfogatóparancsot is kiadtak ellene.

Szűcs László
Forrás:  Police.hu

Embercsempészet miatt ítélték el a sajószentpéteri Szűcs Lászlót, aki ellen a Fővárosi Törvényszék BV. csoportja adott elfogatóparancsot 2022. szeptember 15-én, miután nem kezdte meg letölteni a jogerősen kiszabott büntetését.

Tóth János
Forrás:  Police.hu

A miskolci Tóth János rablás miatt állt bíróság előtt és ítélték el jogerősen, de a büntetését már nem kezdte meg, helyette felszívódott. A Miskolci Törvényszék BV. Csoportja 2018. november 15-én adott ki ellene elfogató parancsot, amelyet a bv. bíró három évvel később, 2021. november 11-én megfejelt európai és nemzetközi elfogató paranccsal is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában