Elítélték

2024.01.08. 13:36

Baltával ment a menőautónak, ennyi év lett a vége

A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság bíróság elé állítás keretében döntött a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt indult büntetőeljárásban.

Boon.hu

Ezzel csapott a mentőautóra

Bíróság elé állították azt a férfit, aki január elsején az esti órákban rátámadt a mentősökre egy fejszével. A bíróság által megállapított tényállás szerint 2024. január 1-jén az esti órákban mentőautó érkezett az ittas állapotban lévő terhelt sátoraljaújhelyi lakcímére, miután onnan személyi sérülésről érkezett bejelentés. A mentőápoló sértett közölte a vádlottal, hogy el kell őt látnia és kórházba szállítása is szükséges. Ezt hallva a vádlott ideges lett és bement az ingatlanba.

Rácsapott az autóra

Miközben a közfeladatot ellátó személyek a mentőautóba beülve rendőri segítséget kértek, a vádlott egy nagyjából 60 centiméter nyélhosszúságú baltával „hadonászva”, kiabálva kiszaladt az utcára. A gépkocsivezető tolatni kezdett, majd megállt az első bekötőúton, azonban a férfi odaérve a kezében lévő eszközzel a motorháztetőre ütött úgy, hogy annak jobb oldali része behorpadt. A mentősök ezt követően a helyszínről elhajtottak.

Beismerte, de ittas volt

A bíróság a vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, valamint rongálás vétsége miatt 6 év szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetés kiszabása körében enyhítő körülményként értékelte a férfi beismerő vallomását, míg súlyosító körülményként vette figyelembe az előéletében rejlő körülmények mellett ittas állapotát, valamint azt, hogy a bűncselekmény indítóoka erkölcsileg különösen elítélendő.

Az ítélet nem jogerős, azzal szemben a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában